Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näihin kohteisiin suomalaiset haluavat laittaa Veikkauksen tuottoja – Hännillä hevosurheilu

Vain joka kymmenes suomalainen lahjoittaisi vapaaehtoisesti rahaa päihdeongelmien vähentämiseen tai terveyden edistämiseen, Ehkäisevä päihdetyö EHYT tiedottaa.

Samaan aikaan sosiaali- ja terveysjärjestöt nauttivat kansalaisten suosiota, vaikka niille ei avattaisikaan joukolla kukkaron nyörejä.

Sosiaali- ja terveysjärjestöt tekevät arvokasta työtä. Tämän väitteen allekirjoittaa valtaenemmistö suomalaisista.

45 prosenttia on väitteen kanssa täysin samaa mieltä, 42 prosenttia jokseenkin samaa mieltä.

Tulokset ilmenevät EHYT ry:n Kantar TNS:llä teettämästä kyselystä.

Veikkausvoittovaroja saavien sosiaali- ja terveysjärjestöjen rahoitus on ollut esillä julkisessa keskustelussa, kun Veikkauksen tuotot ovat supistumassa, EHYT kertoo tiedotteessaan.

Työ tavoittaa aidosti kansalaisia.

Marja Pakarinen

Yli kahdeksan kymmenestä kyselyyn vastanneesta pitää tärkeänä, että sosiaali- ja terveysjärjestöjen rahoittaminen turvataan.

– Tulos kertoo siitä, että kansalaiset pitävät tärkeänä järjestöjen tekemää työtä, EHYTin väliaikainen toiminnanjohtaja Marja Pakarinen kertoo tiedotteessa.

– Järjestöjen tekemä työ tavoittaa aidosti kansalaisia usein silloinkin, kun esimerkiksi julkiset palvelut eivät siihen pysty.

Järjestöille on tärkeää pitkäjänteinen ja ennustettava rahoitus työn turvaamiseksi samalla kun rahapelijärjestelmää kehitetään vastuulliseksi ja haittoja ehkäiseväksi, Pakarinen lisää EHYTin tiedotteessa.

EHYTin kyselyn perusteella Veikkauksen tuotoilla rahoitetuista asioista suurimman suosion saa nuorisotyö, jonka rahoittamisen turvaamista 87 prosenttia pitää erittäin tai melko tärkeänä.

Tieteen rahoituksen turvaamista pitää tärkeänä 84 prosenttia ja sosiaali- ja terveysjärjestöjen 83 prosenttia.

Kulttuurin ja taiteen tukemista piti tärkeänä 64 prosenttia vastaajista. Vähiten tärkeäksi nähtiin hevosurheilun rahoituksen turvaaminen (16 prosenttia), EHYT tiedottaa.

Kansalaiset ovat kaikkein valmiimpia tukemaan vapaaehtoisilla lahjoituksilla eri sairauksien potilasjärjestöjä kuten syöpäjärjestöjä. Niitä olisi valmis tukemaan 27 prosenttia vastaajista. Yhtä suosittua on myös lastensuojelu, EHYT tiedottaa kyselystään.

Vähiten suosittuja lahjoituskohteita ovat kehitysyhteistyö ja kehitysapu (8 prosenttia), päihdeongelmien vähentäminen (9 prosenttia) ja terveyden edistäminen (9 prosenttia).

Kyselyyn vastasi Kantar TNS:n Gallup Kanavalla 1 005 henkilöä 22.-28. Tulosten tilastollinen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.