Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Antaisitko sinä lapsesi ylittää tämän tien? Asukkaat ovat vaatineet parannuksia jo vuosia, mutta mitään ei ole tapahtunut – nyt vanhempien mitta tuli täyteen

Liikenne: Asukkaat vaativat parannuksia vilkkaasti liikennöidylle Upinniementielle, jonka koululaiset joutuvat ylittämään. Listalla ovat muun muassa liikennevalot ja alikulku.

Vilkkaasti liikennöidyn Upinniementien ylittäminen on asukkaiden mielestä vaarallista ja erityisen pelottavaa lapsille. Vanhemmat vaativat pikaista parannusta turvallisuuteen.

Suurimmaksi vaaranpaikaksi asukkaat kokevat tällä hetkellä Upinniementien ylittämisen lähellä Kirkkonummen keskustaa Bron kohdalla, jossa liikenne on vilkkaimmillaan.

Asukkaat ovat muistuttaneet risteysalueen vaarallisuudesta vuosia. Viime viikon perjantaiaamuna oli myös suoran toiminnan paikka.

Kello 7.30 Upinniementiellä on jatkuva liikennevirta ja pimeää, vaikka tiellä on valaistus. Katulamput ovat vanhaa mallia, josta ei kunnolla riitä loistetta vastapuolelle tietä.

Aivan risteyksen lähellä Naissaarentien umpikadun varrella on kaksi päiväkotia, jonne tuodaan ja haetaan parisataa lasta päivittäin.

Kaikki liikenne kulkee saman risteyksen kautta. Upinniementiellä lasketaan kulkevan lähes 7 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

− Tähän samaan aikaan koululaiset ylittävät tätä samaista tietä toivoen, että kiireiset vanhemmat huomaisivat heidät, toteaa huolestuneena Jenni Harju.

Joukossa on runsaasti raskaita ajoneuvoja, koska teollisuutta on Kantvikin suunnalla paljon.

Upinniementiellä on kevyenliikenteen väylä, joka on turvallinen liikkua. Sen sijaan tienylitykset ovat ongelma.

Pahinta kohtaa Kolsarin kohdalla kohennettiin viime kesänä ja aikaisemmin nopeusrajoitus laskettiin 50 kilometriin tunnissa.

Asukkaat vaativat turvallisuuden kohentamista myös Bron kohdalla Naissaarentien ja Pranglintien risteyksissä, joissa tosin on suojatie ja liikenteenjakaja.

Risteysalueiden turvallisuuden parantamiseksi kerätään kuntalaisaloitetta, jota ollaan luovuttamassa kunnan päättäjille lähiaikoina.

Aloitteessa vaaditaan pikaisesti turvallisuuskartoituksen tekemistä. Nopeana toimena olisi aluksi varoitusvalojen varustaminen suojatien kohdalle.

Jotta tien ylittäminen saadaan turvalliseksi, asukkaat pitävät kuitenkin välttämättömänä liikennevaloja ja myöhemmin toivottavasti alikulkutunnelin rakentamista.

Upinniementie on ely-keskuksen hoidossa. Ely-keskuksesta on viestitetty, että liikenne tiellä on jo sen verran vilkasta, että liikennevalot tai alikulku olisivat tarpeen.