Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilkka ja Jouni olivat tehneet joulupukkikeikkaa yli 20 vuotta, kun korona vei hommat – kurjuudesta syntyi ensin somehitti ja sitten kokonaan uusi yritysidea

Joulu: Korona vietyä pukkikeikat seurauksena syntyivät Joulupukin elämysseikkailu ja liveshow’t.

Kaksoisveljeksistä Ilkka ja Jouni Räisäsestä sukeutuu joulusesonkina Joulupukki ja Mestaritonttu. He ovat joulupukkeilleet jo yli neljännesvuosisadan.

Alussa Ilkka rotevampana omaksui Pukin roolin. Jounia varten kehitettiin Mestaritontun hahmo. Myöhemmin kumpikin Räisäsistä kävi Joulupukkina omilla keikoillaan.

Korona vei veljeksiltä perinteiset pukkikeikat viime jouluna. Jotain muuta oli keksittävä tilalle.

– Reagoitiin tilanteeseen ja mietittiin, mitä voitaisiin tehdä nyt, kertoo Ilkka Räisänen.

Joulupukin videotervehdykset syntyivät. Veljekset kuvaavat hanketta ”valtavaksi investoinniksi”. Parrat ja peruukit hankittiin peruukkiliikkeestä sekä asut teetettiin ompelimossa. Jouni palasi Mestaritontun rooliin.

Videotervehdyksistä tuli hitti. Facebook-markkinointi tavoitti myös ulkosuomalaiset.

Räisästen Joulupukki on aina ollut opettavainen hahmo niin kotivierailuillaan kuin tervehdyksissä.

– Koen kasvattajana, että Joulupukki on hirveän hyvä mahdollisuus, kertoo Jouni Räisänen.

Tämän vuoden alussa veljekset panostivat yhtiön toimintaan lisää. Alkoi tunnetaitoja lapsille opettavan Joulupukki ja kadonneen taikakompassin arvoitus -elämysseikkailupaketin toteutus.

Seikkailu on lautapelin, muistipelin, puuhatehtävien, laulujen ja lyhytelokuvien toiminnallinen kokonaisuus. Veljesten urakka suunnitteluineen, musiikkeineen, kuvauksineen ja toteutuksineen valmistui vuodessa. Paketin kuvitti taidepedagogi Anu Halonen Räisästen ajatusten pohjalta.

Jouni Räisänen kertoo huomanneensa työssään lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen kehityksen tärkeyden. Hän työskentelee varhaiskasvatuksessa.

Tulevaisuudessa Joulupukki saattaa puuttua kiusaamiseen uudessa elämysseikkailussa.

Tänä joulusensonkina liveshow’t ja videotervehdykset pitävät sivutoimiset yrittäjäveljekset kiireisinä. Myös perinteisiä Joulupukin vierailuja on koteihin aattona tiedossa. Sitten on aika hengähtää hetkeksi.

– Tämä vuosi on ollut yhtä joulua, he summaavat.