Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolaisen lähiön nimi komeilee valmisruuassa – Suosittu julkkiskokki kertoo, mistä nimi juontaa juurensa

Ruokatalo HKScan Suomi lanseerasi tällä viikolla uuden Vietävä-valmisruokasarjan. Yksi annos herättää espoolaisten huomion: Matinkylän kana.

Aasia-henkisessä ruokareseptissä mausteina ovat chili, limemehu ja thaibasilika. Ruoka on pakattu pahviin, ja siinä on julkkiskokki Kari Aihisen signeeraus.

Mutta miten ruoka liittyy Espooseen ja Matinkylään? Kari Aihinen kertoo Länsiväylälle, että Matinkylän kana on legenda hänen kollegoidensa keskuudessa.

– Läppä ja legenda, joka syntyi Savoyssa.

Savoyn keittiömestarina vuosia työskennellyt Pauli Ojala asusteli aikoinaan Matinkylässä. Resepti on alun perin hänen kehittelemänsä. Tästä syystä klassikkoravintola Savoyssa, Etelä Esplanadi 14:ssä, henkilökunta huudahti aika ajoin: Huomenna on Matinkylän kanaa!

Autenttinen, matinkyläläinen kana oli Savoyn henkilökunnan suosikki. Annoksen resepti ja kuva löytyvät myös Kape 24 h – Kari Aihisen parhaat reseptit -keittokirjasta.

Nyt Aihinen on koonnut henkilökunnalle, perheelle ja televisiossa valmistetuista ruuista 60 suosikkireseptiä HKScanille.

– Onhan se eri asia ja oppimatka tehdä ison ruokatuottajan kanssa ruokaa. Kun Bolognesea tehdään 1 500 kiloa on mietittävä, miten se valmistetaan ja pakataan. Voin ainakin kirjoittaa cv:hen ja hautakiveen, että on tullut tehtyä teollisuuden ja ihmisten kanssa uusia ruokaan liittyviä juttuja, hän pohdiskelee.

Tällä viikolla lanseerattujen annosten myyntiä testattiin HK Scanin tiedotteen mukaan Turussa. Ne valmistetaan Vantaalla haamuravintolassa HKScanin tiloissa. Ravintolakeittiöstä annokset kuljetetaan ruokakauppoihin.

HKScan Suomen markkinointijohtaja Mikko Järvinen kertoo tiedotteessa, että valmisaterioiden ostaminen on kasvanut yli kymmenen prosentin vuosivauhdilla. Koronapandemia lisäsi HKScanin mukaan kuluttajien arkea helpottavien tuotteiden myyntiä. Myös ravitsemukselliseen laatuun kiinnitetään yhä enemmän huomiota.

Keittiömestareiden nimillä ja ohjeilla valmistettavat kotiin kuljetettavat tuoreateriat tukevat Järvisen mukaan yrityksen määrittelemää strategiaa kasvaa monipuoliseksi ruokataloksi.

Kaupunginosien nimiä on käytetty aiemminkin mainostamisessa. Tästä uutisoi Länsiväylän sisarlehti Helsingin Uutiset. Alepan Korttelitoive -mainoskampanjasta syntyi kohu, kun osa helsinkiläisistä oli sitä mieltä, että mainoskampanjassa käytetyt nimet olivat outoja, jopa vääriä. Ketju ilmoitti muuttavansa osan mainosmateriaalistaan kohun takia.