Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällä espoolaisella areenalla Kiira Korpi treenaa – luvassa on kaikkien aikojen jääshow

Show: Kiira Korpi nähdään uudenvuodenpäivänä Lumikuningattarena. Korpi on valmistautunut upeaksi kehumaansa show'ta varten Matinkylässä.

Uudenvuodenpäivänä 2022 Tampereen Kannen areenassa nähdään Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen jääshow’n ensinäytös. Tampere-talon ja Kantelinen Companyn tuottama Lumikuningatar tuo areenan jäälle kymmenittäin esiintyjiä: heistä etunenässä Lumikuningattarena nähtävän Kiira Korven.

Espoon Matinkylän harjoitushallin lokakuisista aamuharjoituksista on vielä pitkä matka areenan kirkkaisiin valoihin. Siellä pääkaupunkiseudulla asuva Korpi on harjoitellut tulevaa suurtuotantoa varten.

– Muutin kesän aikana Suomeen takaisin. Nyt koti löytyy täältä.

Lumikuningattaren taustalta löytyy onnekkaita sattumia.

– Viisi vuotta sitten törmäsin elokuvasäveltäjä Tuomas Kanteliseen ihan vahingossa Helsingissä. Olimme jossain Kaivopuiston rannassa, ja Tuomas esitteli idean. Ajattelin, että mitenköhän tämän Suomessa saisi toteutettua? Sitten meni muutama vuosi ja Tampere-talosta tuli virallinen tunnustelu, että kiinnostaako sinua. Vastasin että totta kai: ihan mahtavaa, että tällainen show tulee Tampereelle.

Tämän vuoden alussa ikänsä luistellut Korpi hahmotti, että valmisteilla on kova juttu.

– Helmikuussa vasta tajusin kunnolla, että miten mahtava juttu tästä tulee. On huipputekijöitä ihan joka sektorilla, ja areena on ihan mahtava.

– Tämä on hienoin tuotanto, jossa olen ollut jäällä, ja se on paljon sanottu. Olen ollut kuitenkin kansainvälisissä näytöksissä, muun muassa Veronan amfiteatterissa, jossa Andrea Bocelli on laulanut vieressä. Olen nöyrän kiitollinen, että saan olla tällaisessa mukana, Korpi sanoo.

Korpi kehuu säveltäjä Tuomas Kantelista.

– Hän osaa säveltää sen mukaan, millaiseksi luistelu kehittyy. Jos tarvitsee ottaa jostain kohdasta musiikkia pois, niin Kantelinen pystyy tekemään senkin.

Korpi luistelee Lumikuningattaressa muun muassa Pekka Saravon ja Jenni Hiirikosken kanssa. Vielä he eivät ole päässeet jäälle yhdessä.

Korpi odottaa innolla yhteistyötä ammattikiekkoilijoiden kanssa.

– Jääkiekkoilijalla luistin on erimallinen, joten luistelu on eknisesti erilaista. Taitoluistimessa terä on todella suora, kiekkoilijat käyttävät hokkareita, joissa on paljon pyöreämpi terä.

Tuotannon harjoittelu on vaatinut soveltamista. Kiira Korpi on harjoitellut pääkaupunkiseutulaisten kanssa Espoon Matinkylän hallissa. Osa porukasta on harjoitellut Tampereella ja milloin missäkin.

– Kaikki on onnistunut hienosti. Ja on hienoa tehdä töitä tällaisten ihmisten kanssa. Esimerkiksi Susanna Rahkamon ja Petri Kokon karisma on ihan mieletön! He ovat pitäneet itseään taitoluistelueläkeläisinä, mutta kun he sirklaavat tuolla menemään, on tulla tippa linssiin, kun touhu on vaan niin vakuuttavan näköistä.

Koko ryhmä pääsee yhdessä jäälle joulukuussa, jolloin Kisakalliossa vedetään läpi kahden viikon intensiivisessio.

– Sitten joulukuun loppupuolella päästään areenallekin harjoittelemaan. Aikaa ei ole rajattomasti: kun 29. joulukuuta esiintyvä Nightwish saa oman tekniikkansa pois niin meillä alkaa sitten harjoitukset, Korpi muistelee.

– On todella hienoa, että Tampereellekin tulee oma suurhalli. Olen ylpeä, että kaupungissa uskallettiin tehdä se päätös, että tällainen tehdään. Viime kesänä olen nähnyt hallin ulkoa, sisätilat näen sitten joulukuussa, Korpi sanoo.

Kiira Korpi on elämässään aloittanut periaatteessa kolmannen näytöksen. Ensimmäinen näytös oli tamperelaisena taitoluistelijana, toinen elämä elettiin New Yorkissa ja nyt Kiira saa rauhassa pohtia, miten elämä jatkuu pääkaupunkiseudulla.

Nykyisin elämää tarkastelee vahvasti kansalainen Korpi. Hän voi miettiä rauhassa, mitä elämältään haluaa jatkossa.

– On mahtavaa, että jäälläkään ei tarvitse vetää niitä iänikuisia kolmoishyppyjä: ei tarvitse pelätä, että kaatuukohan tässä ja jos kaatuu, niin saako pisteitä lainkaan? Se on hieno tilanne, iloitsee Kiira Korpi.

Tämä juttu on julkaistu aiemmin Tampereen uusi sydän -erikoisliitteessä.