Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoo ottaa koronapassin laajasti käyttöön lauantaista alkaen

Espoon kaupunki ottaa koronapassin huomenna 4. joulukuuta käyttöön laajasti yleisötilaisuuksissa ja osassa asiakastiloja.

Koronapassia tarvitaan kulttuurin ja liikunnan palveluissa. Koronapassi tarkistetaan kaikissa yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa. Se on sisäänpääsyn edellytyksenä myös kaupunginmuseon toimipisteisiin, Näyttelykeskus Weegeelle ja uimahalleihin.

Myös ryhmäliikuntaan mennessä pitää olla koronapassi, jos ryhmäkoko on yli 20 henkilöä.

Koronapassi vaaditaan kaikilta yli 16-vuotiailta. Tämän hetkisen tiedon mukaan koronapassia edellytetään kaupungin tapahtumissa ja osassa asiakastiloja vuoden 2021 loppuun asti.

Asiointi arjen palveluissa onnistuu ilman koronapassia.

Koronapassia ei voida ottaa käyttöön sellaisissa tiloissa, jotka ovat tavanomaisen elämän tai lakisääteisten oikeuksien kannalta olennaisia.

Esimerkiksi Espoon asiointipisteissä ja palvelutoreilla ehkäistään lähikontakteja muun muassa tilajärjestelyin ja tarvittaessa asiakasmääriä porrastaen.

Koronapassia ei oteta käyttöön esimerkiksi Espoon kirjastojen ja nuorisopalvelujen tiloissa.

Poikkeuksena ovat kirjastoissa ja nuorisotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ─ yli 16-vuotiailla osallistujilla pitää olla koronapassi.

 Avoimissa kirjastojen tiloissa olevat tapahtumat pääasiassa perutaan tai siirretään turvallisempaan ajankohtaan.

Taiteen perusopetusta ja muuta harrastustoimintaa järjestetään väljästi ja yleisiä terveysturvallisuusohjeita noudattaen.

Koronapassin laajan käyttöönoton taustalla on Etelä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) 2. joulukuuta tekemä päätös, jonka mukaan Uudenmaan alueella on kielletty sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.

Yleisötilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin henkilömäärärajaa ei tarvitse noudattaa.

Ohjeet koronapassin lataamiseen

Voit ladata koronapassin kanta.fi-palvelusta.