Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolainen asianajaja Arto Linnervuo tunnetaan avomeripurjehduksen huipputekijänä, mutta hänellä on myös toinen intohimo, joka roihahti Helsingin jäähallissa 1992 – "Haluan sen yhteenkuuluvaisuuden tunteen palaavan Espooseen"

Jääkiekko: Arto Linnervuo haluaa espoolaisen edustusjääkiekon takaisin sille kuuluvaan asemaan.

Avomeripurjehtijana mainetta keränneellä ja Tulikettu-veneellään nyt kansainvälistä menestystä tavoittelevalla Arto Linnervuolla on myös toinen intohimo: espoolainen jääkiekko.

Rakkaus lajiin pääsi nupulleen jo nuorena EPS:n väreissä. Ilmiliekkeihin se roihahti kuitenkin SM-liigakarsinnassa 1992 Helsingin jäähallissa, kun Kiekko-Espoon Martti Merran johdolla voitti monien yllätykseksi ottelusarjan Joensuun Kiekkopoikia vastaan ja nousi pääsarjaan.

– Minulle nousu ei sinänsä ollut yllätys. Näin koko talven Matinkylän hallissa sen hurmoksen, mitä nuori ja taitava joukkue osoitti, Linnervuo muistelee.

Nyt Linnervuo olla mukana kirjoittamassa uutta kiekkotarinaa Espoolle.

– Muistan lähtömme Soukasta isolle kirkolle elintärkeään otteluun kuin eilisen. Lopputulos vaikutti moneen espoolaiseen positiivisesti. Haluan sen yhteenkuuluvaisuuden tunteen palaavan.

Linnervuo työskentelee asianajotoimisto Roschierissa osakkaana erikoisalanaan digitalisaatio ja ulkoistaminen. Hän on myös teknologia-alan kasvuyritysten neuvonantaja. Kiekko-Espoo on hänen silmissään kuin kasvuyritys, jolla on unelma.

Linnervuo imaistiin kiekkopiireihin pari vuotta sitten, kun hänen hyvä ystävänsä ja entinen espoolainen liigakiekkoilija Mikko Laine soitti hänelle.

Laine oli pannut merkille Linnervuon innon avomeripurjehduksen kehittämisessä. Laine ajatteli, että tämä mies kannattaa esitellä Kiekko-Espoon uutta tulemista tekeville ihmisille.

– Olen kiitollinen, että olen saanut keskustella rakentavasti nykyjohdon kanssa heidän unelmastaan, Linnervuo sanoo.

Lue myös: Espoolainen asianajaja purjehtii Atlantin yli – "Haluan haastaa itseäni yhdessä miehistön kanssa"

Sponsoriapua Linnervuo ei toistaiseksi Kiekko-Espoolle antanut, vaan tarjonnut osaamistaan.

– Uskon, että voin hyödyntää kokemustani liike-elämästä ja yhdessä seuran ydinhenkilöiden kanssa luoda seuralle houkuttelevan, johon yhteistyökumppaneiden on helppo samaistua.

Linnervuo tietää, että mitään ei saa ilmaiseksi. Vanhojen aikojen romantisointi on kivaa, mutta uutta ei luoda muistelemalla.

– Jotta espoolainen jääkiekko saadaan nostettua takaisin parrasvaloihin, sen perusta on luotava askel kerrallaan. Toivon, että kaltaisiani ihmisiä löytyy lisää – ihmisiä, jotka kokemuksellaan ja osaamisellaan auttavat seuraa pyyteettömästi nousemaan takaisin huipulle.

Linnervuo näkee, että seuran organisaatiota on vahvistettava, jotta sen edellytykset pelata pääsarjatasolla täyttyvät. Se edellyttää ilman muuta myös taloudellisia resursseja.

– Rahoitustarpeiden kommentoinnin jätän seuran johdolle, Linnervuo kertaa.

Kiekko-Espoon puheenjohtaja Ami Rubinstein sanoo, että seurassa keskustellaan aktiivisesti mahdollisesta tulevaisuuden rahoituskierroksesta.

– Rahoituskierrokseen liittyvistä sijoittajista emme tässä vaiheessa kommentoi. Tavoitteemme on olla liigakelpoinen organisaatio kolmen vuoden sisällä, se tarvitsee jatkossa lisärahoitusta.

Lue myös: Avomeripurjehdus ei enää riitä Arto Linnervuon Xtra Stærkille

Linnervuo ei halua olla rakentamassa tähdenlentoa. Hän on myös oppinut, että tällainen projekti tarvitsee enemmän kuin yhden ihmisen.

– Valmentaja Kim Hirschovits laittaa koko ajan paljon kroppaa likoon. Hän on antanut tälle kaikelle nyt kasvonsa. Taustatueksi tarvitaan kuitenkin lisää ihmisiä.

Lähtötilanne Kiekko-Espoolle on hyvä. Kaupungin juniorituotanto on valtakunnan parhaimpia ja laadukkaita valmentajia on paljon.

Myös jäätilanne on parantunut muun muassa uudistetun Matinkylän jäähallin takia.

Linnervuo on huolissaan Suomi-kiekosta: katsojat ovat syksyn aikana löytäneet nihkeästi katsomoihin.

– Meidän pitäisi kyetä katsomaan mallia myös muualta maailmalta ja ottaa oppia, miten sarjoihin voidaan lisätä jännitettä. En ota kantaa sarjajärjestelmään muutoin kuin että sen pitää saada veri kiertämään Suomi-kiekon eri tasoilla. Otteluissa pitää olla panosta kauden loppuun asti.

Avomeripurjehdus on rankkaa hommaa, jossa Linnervuo haastaa itsensä henkisesti. Joukkueurheilijaksi vannoutunut purjehtija uskoo myös Kiekko-Espoon kehittymiseen.

– Nykyisellään tehtävä pohjatyö on rakentaa huomista, jossa tulevaisuuden menestys on jatkuvaa. Uudessa tarinassa haluaisin nähdä käsikirjoituksen, jossa nuori pelaaja voittaa SM-kultaa Espoossa ja jatkaa unelmiensa tietä menestymään NHL:ään.

Linnervuo muistuttaa myös ihmisistä, jotka ovat eläneet Espoon Blues -tarinan eivät ole hävinneet mihinkään.

– On muistettava, että Espoossa on voitettu historian aikana myös pääsarjatason mitaleja. Sen kokenut sukupolvi on täällä edelleen. Tämä tarina ei ala alusta, vaan siitä, mihin se viimeksi jäi, Linnervuo valaa uskoa espoolaisiin.