Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilkka Alanko, Max Grönholm, Emil Soravuo, Kalevi Kivistö, Satu Tyry-Salo... – kaikkiaan 14 ansioitunutta sai Espoo-mitalin

Espoon kaupunki on perinteiseen tapaan itsenäisyyspäivänä muistanut mitalilla henkilöitä, jotka ovat eri tavoin tehneet työtä kaupungin hyväksi.

Espoo-mitalin sai tänä vuonna 14 ansioitunutta kuntalaista. Heidän joukossaan on muun muassa poliitikkoja, yrittäjiä, urheilijoita ja taiteilijoita.

Yksi mitalisteista on kesällä eläkkeelle jäänyt viestintäjohtaja Satu Tyry-Salo.

Espoon kaupungin viestinnässä tapahtui valtava muutos niiden vuosien aikana, joina Satu Tyry-Salo sitä luotsasi. Hän aloitti Espoon kaupungin viestintäjohtajana vuonna 2006 ja jäi eläkkeelle kesäkuun alussa tänä vuonna.

– Viestintä monipuolistui koko ajan. Käyttöön otettiin uusia kanavia ja omaa ammattitaitoaan piti päivittää jatkuvasti, Satu Tyry-Salo sanoo.

Alkuaikoina medialle viestiminen oli tärkeää, mutta sitten tulivat erilaiset some-kanavat ja viestinnästä tuli entistä nopeampaa.

– Viestinnän tehtäviin kuuluu myös asukaspalautteen kerääminen ja kuuntelu.

– Isoja asioita ja kokonaisuuksia ovat myös kaavakuulemiset, asiakaskyselyt ja asukasfoorumit.

Yksi merkittävä muutos oli Espoo-strategian muuttaminen Espoo-tarinaksi.

– Se on väline, joka paransi virkamiesten ja luottamushenkilöiden välistä yhteistyötä ja ilmapiiriä. Tarinamuotoista ohjausta on helpompi toteuttaa.

Haastavimpia projekteja ovat Satu Tyry-Salon mukaan olleet kaupungin verkkosivujen uudistukset, joita on tehty useita. Hän kehuukin vuolaasti ”viestinnän porukkaa”, joka on ollut ammatistaan innostunutta ja aina valmista venymään ja oppimaan uusia asioita.

– Ihmiset ovat ehdottomasti olleet työn suola.

Satu Tyry-Salo vastaa soittopyyntöön iltapäivän jo hämärtyessä. Hänellä ja hänen miehellään on meneillään halonhakkuu-urakka.

– Minä käytän halkaisukonetta ja mies nostelee pöllejä, Tyry-Salo kertoo nauraen.

– Eläkepäivät kuluvat myös mökillä Itä-Suomessa. Olemme kovia kalastamaan ja ulkoilemaan.

Muut Espoo-mitalistit ovat Neljä Ruusua -yhtyeestä tunnettu muusikko Ilkka Alanko, Bembölen kahvituvan yrittäjät Kaj-Olavi Alén ja Rita Kanervo, yrittäjä, kalakauppias Max Grönholm, kaupunginvaltuutettu, kansanedustaja Inka Hopsu, kaupunginvaltuutettu, kansanedustaja Arja Juvonen, ministeri Kalevi Kivistö, tuomiorovasti Antti Kujanpää, taiteilija Leena Nio, jääkiekkoilija Annina Rajahuhta, telinevoimistelija Emil Soravuo, Espoon kaupungin tartuntatautilääkäri Topi Turunen ja tekniikan tohtori, toimitusjohtaja Antti Vasara.

Espoo-mitaleja on jaettu vuodesta 1972 alkaen.