Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistathan postittaa joulukortit ja paketit ajoissa? Tässä joulupostin tärkeät päivämäärät, tietyillä muistamisilla on jo kiire

Kotimaan joulumuistamisten lähetyspäivät ovat ajankohtaisia lähiaikoina. Euroopan postitusten kanssa kannattaa pitää jo kiirettä, muistuttaa Posti tiedotteessaan.

Tänä vuonna jouluaatto on perjantai. Jotta kotimaan paketit ehtisivät perille ajoissa, on niiden viimeinen lähetyspäivä tiistai 21. joulukuuta. Valmiiksi maksetut paketit voi lähettää matkaan mistä tahansa Postin automaatista tai postista.

Kotimaan pienet paketit, jotka jaetaan suoraan vastaanottajan postiluukkuun tai -laatikkoon, tulee lähettää viimeistään 17. joulukuuta.

Postin joulusivustolta posti.fi/joulu löytyvät kaikki joulun lähetyksiin liittyvät aikataulut, tiedot ja vinkit.

Pohjoismaihin lähetettävät paketit ja kortit on hyvä postittaa viimeistään 14. joulukuuta. Tanskaan menevien viimeinen lähetyspäivä on kuitenkin jo tänään tiistaina 7. joulukuuta.

Muualle Euroopan maihin pakettien ja korttien viimeinen postituspäivä on huomenna keskiviikkona 8. joulukuuta. Baltiaan lähetettävien viimeinen postituspäivä on vasta 16. joulukuuta.

Posti kertoo tiedotteessaan, että lopulliset päivämäärät saattavat vielä muuttua joulunalusajan lentoyhteyksien ja niiden kapasiteetin tarkentuessa.

Joulutervehdyksen ikimerkillä varustetut joulukortit ja kirjeet ehtivät jouluksi perille, jos ne postitetaan viimeistään tiistaina 14. joulukuuta. Kirjelaatikkoon kortteja voi jättää silloin keskiyöhön kello 24:ään asti.

Joulutervehdyksen ikimerkin tunnistaa lumihiutale-symbolista. Posti neuvoo, että nämä joulutervehdykset on hyvä postittaa Postin punaisessa postituskuoressa.

Kotimaan ikimerkillä varustetut joulukortit jaetaan jouluksi vastaanottajille, jos ne postitetaan viimeistään sunnuntaina 19. joulukuuta. Kotimaan ikimerkin tunnistaa Suomen kartta -symbolista.

Jos joulukorttien lähettäminen jää viime tippaan, kotimaan ikimerkin viereen voi lisätä Plus-merkin. Tällöin kortteja voi postittaa tiistaihin 21. joulukuuta asti kirjelaatikkojen ja postien jättöpisteiden tyhjennysaikataulujen mukaan.

Joulupostitusten yhteydessä kannattaa tarkistaa, että paketeissa ja korteissa on oikeat osoitetiedot. Posti muistuttaa, että tervehdykseen kirjoitetaan tarkat osoitetiedot.

Niihin kuuluvat vastaanottajan etu- ja sukunimi, katuosoite, talon numero, rapun ja asunnon numero, postinumero ja postitoimipaikka. Katujen kirjoitusasut ja postinumerot voi tarkistaa osoitteesta posti.fi/postinumerohaku.

Paketteihin kannattaa lisätä myös vastaanottajan puhelinnumero. Se nopeuttaa saapumisilmoituksen lähettämistä.