Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon uudella metroasemalla on katseet vangitseva taideteos – nyt voit äänestää hahmoille nimiä

Länsimetron tulevalle pääteasemalle Espoon Kivenlahteen tulee kuvanveistäjä Kimmo Mustosen taideteos, joka kantaa nimeä Kulkijat.

Teos koostuu kahdesta hahmosta, joille etsitään nyt nimiä yleisöäänestyksessä. Äänestää voi 17. joulukuuta asti.

Nimiehdotuksia hahmoille kerättiin avoimella haulla marras–joulukuussa ja niitä tuli yhteensä 208.

Valitsijaraati nimesi loppukilpailuun viisi ehdotusta, jotka ovat: Alis ja Ylis, Antas ja Tyskas, Möhkö ja Mahti, Steni ja Vikke sekä Tullen ja Mennen.

Raadissa mukana ollut Länsimetron viestintäpäällikkö Marianne Partanen sanoo, että ehdotukset kuvasivat Kivenlahden asuinympäristöä ja sille ominaisia piirteitä.

– Alueen historia ja nykyhetki kohtasivat ehdotusten joukossa. Myös Kivenlahdessa tuttujen henkilöiden nimet näkyivät ehdotuksissa. Finalistien joukossa on niin paikallisia kutsumanimiä, historian havinaa, leikkismielisyyttä, ruotsinkielisyyttä kuin metroliikennettä, Partanen kuvailee tiedotteessa.

Näin ehdotuksia perustellaan:

Alis ja Ylis: Alis-nimeä käytetään ala-kivenlahdesta ja ylis on ylä-kivenlahtea. Kivenlahdesta puhutaan alakivenlahtena ja yläkivenlahtena. Jengi on vain puhunut Yliksest ja Aliksest.

Antas ja Tyskas: Nämä ovat vanhojen kylien nimet Stenvikissä.

Möhkö ja Mahti: Ovat juurikin nimien näköisiä.

Steni ja Vikke: Nimet on johdettu Kivenlahden ruotsinkielisestä nimestä Stensvik.

Tullen ja Mennen: Ovat kuin tullen mennen. Viittaa myös metrolla liikkumiseen.

Lue myös: Kuvat: Tältä näyttää nyt länsimetron jatkeen asemilla – jokaisella oma ilmeensä ja taideteoksensa

Raadin puheenjohtajana toimi kuvanveistäjä Kalle Mustonen. Raatiin kuuluivat myös Kivenlahden metroaseman suunnittelusta vastaavan ALA Architectsin arkkitehti Petteri Littu, Espoon kaupungin kaupunkiympäristön toimialalta projektijohtaja Kimmo Leivo, K-Market Kivenlahden ja K-Market Kivenlahdenkadun kauppias Toni Penttala ja ravintola Wiskarilan ravintoloitsija Pauliina Wiskari.

Kaikkien ehdotuksia jättäneiden kesken arvottiin Länsimetro-tuotepaketti, ja sen voittajaan on otettu yhteyttä.

Voit äänestää hahmoille nimeä täällä.

Edit klo 15.25: Äänestyksessä etsitään nimiä kahdelle hahmolle, eikä koko teokselle, kuten jutussa alunperin kerrottiin.