Espoolaisen perheen piha säihkyy: Yli 1 000 metriä jouluvaloja, eikä kattaus ole vielä valmis

Portti Jouluun -joulupiha Laajalahdessa on jälleen avoinna joulun ystäville. Viime vuonna espoolaisella pihalla vieraili yli 1 500 kävijää.

Viime vuonna Länsiväylän lukijat äänestivät Sonja ja Ari Etelävuoren pihan kausivalokilpailun voittajaksi.

Muolaanpuisto 8:ssa asuva jouluhullu Etelävuoren perhe haluaa ilahduttaa naapureitaan ja lähialueiden asukkaita runsailla kausivaloillaan. Piha on nyt entistä runsaammin koristeltu ja jouluinen.

– Aioimme luopua joulupukin helikopterista, mutta se on kestosuosikki ja yleisön toiveesta pihalla nytkin, Sonja Etelävuori kertoo.

Ensimmäisenä kadulle näkyy jääpuikkovalo. Sitä on noin 30 metriä. Tuuheaa valoketjua on toisaalla noin 45 metriä.

– Valoja on yhteensä yli kilometri, jos metreissä lasketaan, Sonja Etelävuori arvioi.

Pikkuväkeä ajatellen Etelävuoret ovat rakentaneet kivetyksen reunalle tonttumaailman. Uutta ovat myös porttiin kiinnitetyt valaistut kranssit, ja lumiukko on aika uusi sekin, koska se tuli pihalle viime vuonna vasta kauden lopulla.

Takapihan huvimaja on myös uusi. Sen katossa roikkuu valopallo. Majan vieressä on valaistu joulukuusi.

– Piha ei ole ihan vielä valmis, koska viime päivinä on ollut niin kylmää. Kovilla pakkasilla valoja ei voi käsitellä, koska ne napsahtavat helposti poikki.

Sonja Etelävuori kertoo tehneensä gradunsakin suomalaisten joulukokemuksista.

– Äänet ja tuoksut ovat myös tärkeä osa kokemusta. Meillä on haave siitä, että voisimme paahtaa pihalla kastanjoita, mutta en tiedä, saako niitä mistään.

Rauha, rauhallisuus, tunnelma ja lämminhenkisyys kuuluvat myös suomalaiseen jouluun. Tämä näkyy Sonja Etelävuoren mukaan pihan värimaailmassa. Se ei ole välkkyvä valoshow.

Portti Jouluun -joulupiha avattiin joulukuun alussa. Pakkaset ovat verottaneet kävijämäärää, mutta itsenäisyyspäivänä vierailijoita oli muutama kymmenen. Etelävuorilla on tapana olla pihalla sen aukioloaikoina tapaamassa ihmisiä.

– Moni kertoi käyneensä jo viime vuonna. Monet kävijöistä ovat tulleet myöhemmin uudelleen ystäviensä kanssa. Vieraita on tullut noin 50 kilometrin säteeltä.

Portti Jouluun on avoinna loppiaiseen asti päivittäin noin kello 17–19, mutta joulun perhe rauhoittaa itselleen. Aukioloajat voi tarkistaa Portti Jouluun -joulupihan Facebook-sivuilta ja Google mapsista.

– Piha näyttää nyt erilaiselta, koska maassa on vähän lunta. Viime vuonna taustana oli vihreä nurmikko.

Päiväkotiryhmät ja koululuokat voivat sopia vierailusta erikseen ottamalla yhteyttä Sonja Etelävuoreen.

Korjattu 9.12. kello 15.15. osoitteeksi Muolaanpuisto 8.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut