Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon nuorisovaltuuston vaaleissa rikottiin ennätyksiä ja valituksi tuli 28 ensikertalaista – nuoret haluavat vaikuttaa mielenterveyspalveluihin ja ilmastonmuutokseen

Espoon nuorisovaltuustoon on valittu 28 uutta jäsentä ja 12 kuluvalta kaudelta jatkavaa nuorta. 40 vaaleissa eniten ääniä saanutta nuorta aloittaa tehtävässään 1.1.2022. Kausi jatkuu vuoden 2023 loppuun.

Vaalien äänestysinto nousi korkeammaksi kuin koskaan aikaisemmin, kun 7 861 äänioikeutettua 13–18 -vuotiasta espoolaista nuorta antoi äänensä. Myös ehdokkaiden määrä, 104, oli nuorisovaltuustovaalien historian korkein.

Ehdokkaat nostivat vaalikonevastauksissaan esiin hyvinvointiin, terveyteen ja mielenterveyspalveluihin liittyviä seikkoja, kertoo nuorisopalveluissa projektikoordinaattorina toimiva Paula Vihiniemi tiedotteessa. Lisäksi luonto, ilmastonmuutos ja kestävä kehitys nousivat vaalikonevastauksissa ehdokkaille tärkeiksi teemoiksi.

Nuorisovaltuusto ajaa nuorten asioita, nostaa esille nuorten toiveita ja kertoo nuorten mielipiteen ajankohtaisiin asioihin. Se ottaa kantaa ja tekee aloitteita ja kannanottoja Espoon kehittämiseen.

Äänestys toteutettiin sähköisesti 8.–15. marraskuuta.

Espoon kaupungin nuorisopalveluista muistutetaan, että nuori voi vaikuttaa myös esimerkiksi antamalla palautetta ja ideoita nuorten omaan sähköiseen palautekanavaan tai jättämällä aloitteen. Nuorisotyönkoordinaattori Mira Honkaniemi kertoo tiedotteessa, että tukea ja apua osallistumiseen ja vaikuttamiseen saa esimerkiksi nuorisonohjaajilta, joita voi tavata esimerkiksi kaupungin nuorisotiloissa.