Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Täällä on paremmat hiihtomahdollisuudet kuin Lapissa!" – Oittaa vetää nyt hiihtäjiä, ja loputkin Espoon ladut saadaan kuntoon ensi viikolla

Talvi: Ensi viikolla loputkin Espoon tykkilumiladut saadaan hiihtokuntoon. Kävimme Oittaalla katsastamassa talvesta nauttivien tunnelmia.

– Täällä on paremmat hiihtomahdollisuudet kuin Lapissa! Vähemmän pakkasta, Martti Jokela tokaisee.

Hän on tullut vaimonsa Monica Jokelan kanssa hiihtämään, omien sanojensa mukaan pääkaupungin parhaalle laduille eli Oittaalle. Pääkaupunkiseudun parhaan siitä tekee sen erinomainen kunnossapito ja hyvät mäet. Pariskunta on tullut hiihtämään Oittaalle joka päivä ladun avaamisen jälkeen, yleensä aamupäivällä.

Kilpahiihtäjät, sunnuntaihiihtäjät, turistit, vanhukset, lapsiperheet. Kaikki samalla ladulla. Eikä laturaivosta ole näkynyt rahtustakaan, ainakaan haastateltavien mukaan. Eräs lapsiperheen isä lähti hiukan epäröiden lastensa kanssa hiihtämään, mutta retken päätyttyä hän oli jo toista mieltä. Hyvin mahtuivat lapsetkin mukaan.

Pulkkamäessä on punaisia poskia ja iloista kiljuntaa, kun pulkan kyydissä kiidetään mäkeä alas. Myös Vilja ja Kerttu Mustonen ovat tulleet kelkkamäkeen

– Käymme täällä juuri alkutalvesta kun muualla ei ole lunta. Täällä saa yleensä vuoden ekat laskut. Äiti on tuolla hiihtämässä, tyttöjen isä, Matti Mustonen kertoo.

Espoon laduille tullaan myös kauempaa. Nurmijärveläinen Henri Siljander kehuu Oittaan latujen lisäksi erinomaisia palveluita: maittavaa lounasta ja saunaa sekä avantoa.

– Elämyksiä alusta loppuun, Oittaalta löytyy kaikki!

Kirjoittaja oli Länsiväylässä tutustumassa työelämään.