Taustalla illanvietto ravintolassa: Husin Espoon laboratorion työntekijöillä joukkoaltistus koronalle – yksi tartunta, kolme oireilevaa

Husin Ison Omenan laboratorion työntekijöillä on todettu korona-altistuksia.

– Työntekijöitä on 5. joulukuuta ollut viettämässä ravintolailtaa ja silloin kuusi näytteenotossa työskentelevää henkilöä on altistunut koronalle. Altistuneista yksi on 7. joulukuuta saanut positiivisen koronatuloksen, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen kertoo Länsiväylälle.

Lisäksi kolmelle henkilölle on tullut oireita ja kaksi on jäänyt pois töistä oireettomana.

Altistuneet ovat jääneet pois töistä, joten Lehtosen mukaan tilanteesta ei ole ollut vaaraa Ison Omenan laboratorion asiakkaille.

– Tietojeni mukaan potilaat eivät ole altistuneet, Lehtonen sanoo.

Poisjäännit ovat näkyneet laboratorion työvuorojärjestelyissä. Isossa Omenassa on palveltu laboratoriossa vain ajanvarauksella ja jonottamaan tulevat päivystysasiakkaat on ohjattu muihin toimipisteisiin.

– Isossa Omenassa on edetty normaalin prosessin mukaan eikä asiaan liity mitään dramatiikkaa. Tällaista sattuu joka päivä emmekä me tiedota näistä, jos asiakkaat eivät ole altistuneet, Lehtonen toteaa Länsiväylälle.

Edit klo 13.35: Juttua täsmennetty. Matinkylän laboratorio muutettu Ison Omenan laboratioksi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut