Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jättisuosittu suomalainen tv-rikossarja puijaa taas katsojiaan: miljonäärikoti USA:ssa onkin tämä arvotalo Espoossa, ja venäläinen luostari on jossain aivan muualla kuin Murmanskissa

Joulun alla jatkoa saavassa Ivalo-sarjassa näkyy espoolaisille tuttuja kohteita. Träskändan kartano muuntautuu nimittäin pohjoisamerikkalaiseksi miljonäärikodiksi.

– Tarinaan tarvittiin yhdysvaltalaisen miljonäärin asunto, mutta korona-aikana emme voineet lähteä USA:aan kuvaamaan. Kuvausjärjestelijät alkoivat sitten etsiä Etelä-Suomesta kartanoa, joka näyttäisi riittävän uskottavasti amerikkalaiselta, sarjan tuottaja Jarkko Hentula kertoo.

Träskändan kartanon lähellä olevassa lehtometsässä kuvattiin myös näyttävä metsästyskohtaus, joka sijoittuu Luoteis-Amerikkaan.

– Kohtaus kuvattiin viime vuoden marraskuussa. Onneksi ei ollut yhtä talvista kuin nyt. Silloin lehtometsä näytti syyskuiselta amerikkalaismetsältä.

Träskandan kartano ja espoolainen lehtometsä näkyvät alkavan Ivalo-kauden toisessa jaksossa.

Maantieteellistä etäisyyttä Espoosta Luoteis-Amerikkaan on 8 000 kilometriä.

Kartanon sisällä tapahtuvat kohtaukset kuvattiin puolestaan Porvoossa.

– Logistisesti olisi ollut helpompaa, jos olisimme voineet kuvata nekin Träskändassa. Me emme edes päässeet katsomaan sisätiloja. Meille kerrottiin, että tilat ovat niin huonossa kunnossa, että sinne ei voi päästää, Hentula mainitsee.

Kyse ei ole ensimmäisestä kerrasta, kun Ivalo-sarjan tapahtumapaikat poikkeavat todellisuudesta. Sarjan aiemmalla tuotantokaudella katsojia puhututti Inarin Kaunispäälle sijoitettu Artic Resort -hotelli.

Myöhemmin moni katsoja ällistyi, kun tajusi, että hotellia ei ole edes olemassa, vaan sarjaa varten se oli toteutettu tietokoneella.

Tällä kertaa Ivalossa seikkaillaan muun muassa Suomen Lapissa ja Venäjällä. Sarjan keskeinen tapahtumapaikka on vanha luostari Murmanskissa.

Luostarin ulkokohtaukset tehtiin Siuntiossa sijaitsevassa historiallisesti merkittävässä Suitian kartanolinnassa.

Sarjan käsikirjoittajana toimii Jussi-palkittu, entinen käsikirjoitustyön professori Iiro Küttner.

Ivalon toisella kaudella nähdään ensimmäiseltä tuotantokaudelta tutut suomalaisnäyttelijät Iina Kuustonen, Pihla Viitala, Mikko Leppilampi, Kari Ketonen, Inka Kallén, Taneli Mäkelä, Susanna Haavisto ja Venla Ronkainen sekä uusina mukaan tulleet Mikko Nousiainen, Pertti Koivula ja Wenla Reimaluoto.

Tällä kaudella Ivalossa on mukana kansainvälisiä näyttelijöitä Hollannista, Latviasta, Liettuasta, Virosta ja Yhdysvalloistakin. Tunnetuimpana mukana on lukuisissa sarjoissa näytellyt yhdysvaltalainen John Finn (The Crown, The Walking Dead).

Ivalo-sarjan toinen kausi julkaistaan Elisa Viihde Viaplayssa 19. joulukuuta.

Sarjassa Nina Kautsalo (roolissa Iina Kuustonen) liittyy suomalais-venäläiseen poliisiryhmään selvittämään vyyhtiä, joka pakottaa hänet kohtaamaan oman perheensä vaietun salaisuuden.

Elisa Viihde -alkuperäissarja Ivalon Elisa Viihde Viaplayssa ja myöhemmin Ylellä näytetty ensimmäinen kausi keräsi jopa kaksi miljoona katsojaa Suomessa. Sarja myytiin yli 20 maahan. Toisen tuotantokauden myynti on aloitettu, ja sarja tullaan näkemään ainakin Yhdysvalloissa, Topic-suoratoistopalvelussa.