Espoolaiset hyvin edustettuina Topelius-kilpailussa – Nadja Sumasen novellikokoelma puhuu lukijalle suoraan nuorten äänellä

Espoolaiskirjailija Nadja Sumasen Sade on kaikille sama -novellikokoelma on valittu Topelius-palkintoehdokkaaksi.

Otavan tiedotteen mukaan Nadja Sumasen raikas novellikokoelma kokoaa yksien kansien väliin nuoren elämän koko kirjon, mustia pilviä ja ilon pisaroita.

Suomen nuorisokirjailijat ry:n raati perustelee Sumasen ehdokkuutta muun muassa näin: Monipuolisen novellikokoelman tarinat tekevät vaikutuksen ja jäävät mieleen pitkäksi aikaa lukemisen jälkeenkin. Kerronta tapahtuu suoraan nuorten henkilöiden näkökulmasta. Se tekee novellien tapahtumista kiehtovia ja eläviä ja pakottaa lukijan samastumaan tarinoiden maailmaan.

Nadja Sumanen (s. 1975) on espoolainen kirjailija ja toimintaterapeutti, jonka vuonna 2015 julkaistu nuortenromaani Rambo voitti sekä Kustannusosakeyhtiö Otavan ja Otavan Kirjasäätiön nuortenromaanipalkinnon että Finlandia Juniorin.

Espoolainen kirjallisuuselämä on hyvin edustettuna Topelius-kilpailussa, sillä ehdokkaana on myös espoolaiskustantamo Myllylahden julkaisema ja Mikko Within kirjoittama Saakelin satanen.

Within ehdokkuutta perustellaan muun muassa näin: Vauhdikas ja hulvaton seikkailukertomus kuvaa nuoria uskottavasti. Romaanissa on hyvä imu ja rautainen juoni. Kuvailu on elokuvamaisen elävää, ja kieli on tarkkaa ja yksinkertaisuudessaan täsmällistä.

Topelius-palkintoehdokkaita on yhteensä viisi. Sumasen ja Within lisäksi ehdokkaina ovat Anniina Mikama: Myrrys (WSOY), Dess Terentjeva: Ihana (WSOY) ja Marja-Leena Tiainen: Hotelli Desperado (Icasos).

Arvid Lydecken-palkintoehdokkaat ovat

Elina Rouhiainen, kuv. Kaisa Ranta: Valkeantuoja (Minerva), Timo Parvela, kuv. Pasi Pitkänen: Varjot 1: Helähdys (Tammi), Pia Krutsin, kuv. Jani Ikonen: Kaupunki kukaties (WSOY), Tuomas Kärkkäinen: Suomen ämminkäiset värikuvina (S&S) ja Reetta Niemelä, kuv. Katri Kirkkopelto: Mustan kuun majatalo (Lasten Keskus).

Topelius- ja Arvid Lydecken -palkintojen ehdokkaat on valittu vuonna 2021 ilmestyneistä lasten- ja nuortenkirjoista. Topelius-palkinto myönnetään korkeatasoiselle nuortenkirjalle ja Arvid Lydecken -palkinto korkeatasoiselle lastenkirjalle.

Palkinnot jaetaan 14.1.2022.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut