Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuteen lähetettiin pommiuhkaus – Tilat evakuoitiin Espoossa, Lohjalla ja Raaseporissa

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudelle lähetettiin perjantaina 10.12. sähköpostilla pommiuhkaus, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi Twitterissä.

Poliisin tekemässä tarkastuksessa ei todettu turvallisuusuhkaa.

Tapauksen johdosta Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden Espoon, Lohjan ja Raaseporin kansliat sekä Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden Vantaan kanslia evakuoitiin noin tunniksi puolenpäivän aikaan, uutisoi Yle. Myös Helsingin käräjäoikeus tarkistettiin.

Poliisin mukaan kaikki kolme käräjäoikeutta saivat saman uhkausviestin.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos toteaa Ylelle, että viesti oli lyhyt, noin yhden virkkeen mittainen teksti. Viesti lähetettiin uutisen mukaan käräjäoikeuksiin noin kello 12 iltapäivällä.

Pommiuhkauksen tutkintaan oli Ylen mukaan käytetty ainakin Itä-Uudellamaalla poliisikoiria, mutta mitään pommiin viittaavaa ei löytynyt.

Helsingin käräjäoikeuden laamanni Tuomas Nurmi kommentoi Ylelle, että hänen tietojensa mukaan uhkaviestin lähettäjän henkilöllisyydestä ei ole mitään tietoa. Sähköposti oli lähetetty tuntemattomasta osoitteesta, eikä siinä ollut viitteitä lähettäjän henkilöllisyydestä.

Helsingin, Itä-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitokset tutkivat uhkausta rikosnimikkeellä perätön vaarailmoitus.