Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkonummi suunnittelee 130 hehtaarin pientaloaluetta Espoon rajan tuntumaan – kaavoitus alkamassa

Veikkolan keskustan eteläpuolella aloitetaan pääosin peltoja ja metsää olevan ison alueen suunnittelu omakotitalotonteiksi. Suunnittelualue on suurimmalta osin kunnan omistama.

Suunnitelualue on osa Eerikinkartanon ja Navanlankartanon maita, jotka tulivat Kirkkonummen kunnan omistukseen testamentilla noin 100 vuotta sitten. Alueen pellot on vuokrattu ja niillä viljellään mansikkaa.

Kirkkonummen kunta aloittaa 130 hehtaarin kaavoitustyön. Tässä vaiheessa mistään yksityiskohdista ei ole vielä päätöksiä ja rakentamiseen varattavat alueet selviävät myöhemmin.

Lähtökohtana on kuitenkin se, että maisemallisesti merkittävät peltoaukeat ja näkymät sekä luonnonsuojelualueet säilytetään kuten myös kartanoiden lähialueet.

Myös kesäteatterin toiminta Haapajärven rannalla turvataan.

Pientalovaltaiseen asumiseen kaavoitetaan metsät ja peltojen reuna-alueet.

Eerikinkartanon uuden asemakaavan laatiminen on Kirkkonummen kunnan lähivuosien suurin pientalotonttien suunnitteluhanke.

Tonttien lukumäärästä ei ole vielä virallista arviota. Rakennusoikeutta on kuitenkin tulossa merkittävä määrä. Tällä hetkellä suunnittelualueella on noin 55 asukasta.

Viereiselle Veikkolanpuro II -asemakaava-alueelle on merkitty noin 50 omakotitalotonttia ja lisäksi joitakin erillistalotontteja. Alue on 38 hehtaaria ja huomattavalla osalla siitä on Veikkolan kuntoilureitti.

Eerikinkartanon päärakennus on käytössä ja näin on tarkoitus jatkaa. Kiinteistö vaatisi suuria korjaus- ja muutostöitä, jotta sen käyttöä voitaisiin kehittää.

Navalankartanon päärakennus on sisäiltaongelmien takia tyhjillään. Kunnan suunnitelmissa on myydä rakennus.

Alueella on ollut asutusta hyvin pitkään.

Kirkkonummen yhdyskuntatekniikan lautakunta käsittelee Eerikinkartanon asemakaavatyön aloittamista 16. joulukuuta.