Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtio tiukkana Kirkkonummella: parkkipaikka maksulliseksi, jos kunta ei ota hoitoonsa

Liikenne: Valtio haluaa siirtää alueen hoidon Kirkkonummelle.

Valtion kiinteistöistä vastaavaa Senaatti uhkaa muuttaa Kirkkonummen aseman eteläpuolella olevan pysäköintialueen maksulliseksi, jos alueen hoitoa ei siirretä Kirkkonummen kunnalle.

Laajahko pysäköintialue on pääosin valtion maalla, jota hallinnoi Senaatin Asema-alueet Oy. Alue on lähinnä junaa käyttävien liityntäpysäköijien parkkipaikkana.

Yhtiön on muuttanut useilla paikkakunnilla rautatieasemien yhteydessä olevat parkkialueet maksulliseksi. Perusteluna on ollut se, että alueet tuovat kustannuksia, mutta eivät mitään tuloja.

Karjaalla Senaatti päätti viime keväänä laittaa vastaavanlaiselle alueelle parkkimaksut kertomatta siitä ennakkoon Raaseporin kaupungille.

Päivämaksu oli pysäköinnistä 7 euroa. Sopimus valvonnasta yksityisen parkkivalvojan kanssa oli jo tehty.

Kaupunki neuvotteli asiasta ja otti alueen hoitoonsa, eikä se muuttunut maksulliseksi.

Nyt Senaatti on lähestynyt Kirkkonummen kuntaa samalla asialla. Liityntäpysäköintipaikka radan eteläpuolella muutetaan maksulliseksi, ellei kunta ota aluetta hoitoonsa.

Senaatti ja Kirkkonummi ovat neuvotelleet sopimuksen. Kunta arvioi, että alueen hoito maksaa vuodessa noin 20 000 euroa ja ensimmäisenä vuonna pitää tehdä kunnostustöitä, kuten päällysteen korjausta noin 10 000 eurolla.

Kirkkonummen kunta on asiassa ikään kuin pakkoraossa. Pysäköintialueen maksullisuuden myötä joukkoliikenteen käyttäjät pyrkisivät todennäköisesti jättämään autonsa kunnan maksuttomille pysäköintipaikoille.

Tämä johtaisi melko varmasti lisääntyneeseen sääntöjen vastaiseen pysäköintiin.

Lisäksi kunnan tavoitteena on tukea joukkoliikenteen käyttöä, ja siinä liityntäpysäköinnin järjestäminen on oleellinen osa.

Kirkkonummen yhdyskuntatekniikan lautakunta käsittelee sopimusta 16. joulukuuta.

Kirkkonummen kunnalla ja Senaatti Asema-alueet Oy:llä on menossa kaavoitushanke, jossa koko parkkialue on tarkoitus muuttaa kerrostalokortteleiksi.