Fado-tähti Mariza, moninkertainen Grammy-voittaja Gonzalo Rubalcaba, suomalaisia huippuja... April Jazz soi ensi keväänä ennätyspitkänä – "Päätimme päräyttää oikein kunnolla"

April Jazz palaa ensi keväänä alkuperäiselle paikalleen ja ohjelma levittäytyy kolmelle viikolle. Tapahtuma alkaa jo ennen pääsiäistä, 14. huhtikuuta ja päättyy vappuaattona 30. huhtikuuta. Ensi vuoden April Jazz on jo 36. festivaali.

Espoon kulttuurikeskuksen konserteissa esiintyvät fadon suurin maailmantähti, portugalilainen laulaja Mariza, moninkertainen Grammy-voittaja, kuubalaispianisti Gonzalo Rubalcaba sekä kuusihenkinen a cappella-yhtye Accent.

Festivaali päättyy vappuaattona laulaja Maria Ylipään ja Tapiola Sinfoniettan konserttiin.

April Jazz soi myös Helsingissä, Kulttuuritehdas Korjaamolla. Siellä esiintyy ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva ruotsalaisyhtye Dirty Loops.

– Päätimme päräyttää oikein kunnolla, koska koronan vuoksi on niin pitkään eletty hiljaiseloa, festivaalijohtaja Matti Lappalainen sanoo.

Festivaali alkaa Espoon kaupunginteatterin, tanssiteatteri Sivuun Ensemblen, April Jazzin ja Omnian laajalla yhteistuotannolla, kun Silentopia saa ensi-iltansa Revontulihallissa.

Silentopia käsittelee ympäristökriisiin liittyviä tunteita ja omaa osallisuuttamme siinä. Monitaiteelliseen ja -tieteelliseen työryhmään kuuluu lisäksi tanssijoita, muusikoita, visualisoijia, äänisuunnittelija ja tutkijoita.

Koreografina on Ninni Perko ja sävellyksistä vastaa Jarmo Saari.

– Silentopia-projekti on siirtynyt muutaman kerran. Aloitamme Silentopialla niin, että se ei mene päällekkäin perinteisemmän festarin kanssa, Lappalainen sanoo.

Uutta on myös nuorisoyhtyeille järjestettävän Big Band Boost! -leiri. Tapiolaan tulee leireilemään neljä bändiä eri puolilta Suomea. Kouluttajina toimivat Espoo Big Bandin muusikot ja UMO Helsinki Jazz Orchestra.

– April Jazz palaa nyt juurilleen, sillä ensimmäisen big band -leirin järjestämisestä on kulunut 41 vuotta, Matti Lappalainen huomauttaa.

Hän itse osallistui kyseiselle leirille oppilaana ja siitä on jäänyt todella mukavat muistot. Leirillä oli vaikutusta siihen, että hän hakeutui ammattimuusikon uralle.

– Musiikkileirit ovat innostavia, koska ne kokoavat yhteen samanhenkisiä nuoria. Leireiltä saa hyviä vinkkejä ja siellä voi peilata omaa osaamistaan toisten osaamiseen.

Sellosalin ohjelma 22.–24. huhtikuuta rakentuu nuorisoyhtyeille järjestettävän leirin ympärille.

Samana viikonloppuna jazz soi myös remontoidussa Tapiolan kirkossa ja Espoon modernin taiteen museo EMMAssa. Näiden tapahtumien liput tulevat myyntiin alkuvuodesta, kun loput esiintyjät julkistetaan.

Nyt tiedossa olevien esiintyjien osalta April Jazzin lipunmyynti on jo alkanut, ja Lappalaisen mukaan myynti on lähtenyt vetämään hyvin.

April Jazz on yksi Suomen suurimmista jazzfestivaaleista ja se on järjestetty Espoossa vuosittain aina vuodesta 1987 alkaen. Tapahtuman järjestää Espoo Big Band ry.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut