Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoo laittaa nyt rokotuksissa ison vaihteen silmään ja houkuttelee eläkeläisiä takaisin töihin – "Hienoa, jos eläkeläiset innostuisivat"

Korona: Eläkeläisetkin otettaisiin mielellään apuun.

Espoo kiihdyttää rokotustahtiaan avaamalla uuden rokotuspisteen Espoon keskukseen 3. tammikuuta.

Lakelankatu 1:een perustettavassa pisteessä pystytään antamaan 5 500 rokotetta viikossa. Tahti on sama kuin Ison Omenan rokotuspisteellä tällä hetkellä.

Lisäksi Espoon keskuksen rokotuspisteelle saataneen myöhemmin tammikuussa lisää tilaa ja henkilökuntaa niin, että siellä pystytään antamaan kaikkiaan 11 000 rokotetta viikossa, kertoo Espoon terveyspalvelujen johtaja Markus Paananen.

Lintuvaaran rokotuspiste toimii vielä viikoilla 50–52, mutta sen jälkeen siitä luovutaan.

– Pystymme todennäköisesti avaamaan myös tälle vuodelle vielä tuhansia rokotusaikoja lisää, Paananen kertoo.

Mietinnässä on rokotuspisteen perustaminen Tapiolaan. Sinne tultaisiin keskittämään riskiryhmiin kuuluvien alle 12-vuotiaiden rokotukset.

Aikoja kolmansiin rokotuksiin annetaan nyt vain yli 60-vuotiaille. Ajanvaraus tätä nuoremmille pyritään avaamaan tammikuussa. Paananen uskoo, että yksityinen työterveyshuolto saadaan mukaan rokottamaan työikäisiä lähiviikkoina.

– Tavoite on, että kolmas rokote on mahdollista saada silloin, kun toisesta rokotteesta on kulunut viisi kuukautta.

Espoo ottaisi mielellään apuun myös jo eläkkeelle siirtyneitä sote-työntekijöitä.

– Hienoa, jos eläkeläiset innostuisivat osallistumaan rokotustoimintaan. Siellä on paljon osaamista. Hyvin nopeaa apua sieltä on kuitenkin vaikea saada.

Espoossa on annettu reilut 450 000 rokotetta.

– Olen ylpeä henkilökunnastamme. He ovat työskennelleet kovan paineen alla joustavasti. Jäljitystyötäkin on tehty kohta kaksi vuotta.

Espoon tartunnanjäljitys on ruuhkautunut, ja jäljitykseen on hankittu 55 työntekijää entisten 85:n lisäksi.

Tautitapausten määrä on jatkanut kasvuaan. Koronan ilmaantuvuusluku on 528 kahden viikon aikana 100 000 asukasta kohden.