Legendaarinen laskettelurinne teki ennätyksen Suomessa – viimeksi samaan päästiin vuonna, jolloin NL oli mahtivaltio ja IBM esitteli ensimmäisen kannettavan tietokoneensa

Laskettelu: Joulukuun pakkaset olivat lottovoitto etelän laskettelukeskuksille- Maineikas Granin rinne Kauniaisissa avattiin yhtä aikaisin viimeksi vuonna 1986.

Laskettelijat pääsivät rinteeseen Kauniaisissa tänä vuonna jo itsenäisyyspäivän viikonloppuna 4. joulukuuta.

– Vajaaseen 40 vuoteen rinnettä ei ole avattu näin aikaisin. Viimeksi rinne oli auki samaisena ajankohtana vuonna 1986 – tosin kaksi päivää myöhemmin, GrIFK alppihiihtoseuran toiminnanjohtaja Ville Kainulainen kertoo tyytyväisenä.

Vuodesta 1986 on tosiaan vierähtänyt aikaa. Sinä vuonna lehtiotsikoissa oli muun muassa ralliautoilija Henri Toivosen traaginen kuolema Korsikan rallissa, Neuvostoliitto oli vielä voimansa tunnossa ja IMB esitteli ensimmäisen kannettavan tietokoneen.

Viime vuosina etelän talvet ovat olleet laskettelijoille oikukkaita.

Tänä vuonna kaikki lähialueen laskettelukeskukset Espoossa, Kirkkonummella ja Vihdissä pääsivät avaamaan hyvissä ajoin, ja myös lumetettuja rinteitä on auki tavallista enemmän. Tänä viikonloppuna alkava pakkasjakso tietää hyvää myös jatkolle.

Myös myynti vetää. Granissa myydään kausikortteja normaalitalvena vajaat 200. Tänä vuonna jo avajaisviikonloppuna meni 100 korttia.

Myös lumekas viime talvi oli Granissa hyvä.

– Myimme peräti 350 kausikorttia, Kainulainen kertoo.

Granin laskettelurinne on yksi Suomen lyhyimpiä. Samalla se on tiettävästi myös yksi Suomen vanhimpia rinteitä, josta on tultu alas mutkamäkeä jo vuodesta 1934.

– Tämä on hyvä paikka aloittaa laskettelu. Rinne ei ole liian loiva eikä liian jyrkkä, hiihtokoulun johtaja Crista Järvikare sanoo.

GrIFK Alpine r.f. -alppihiihtoseura vastaa rinteen toiminnasta. Rinnealue on Kauniaisten kaupungin omistama.

Järvikare kertoo, että talven aikana hiihtokoulussa harrastaa noin 800 lasta ja nuorta.

Granibackenissa ovat ensi kosketuksensa lajiin saaneet maailmancupeissakin menestyneet Marcus Sandell ja Nella Korpio.

– Suosituimmat hiihtokoulumme ovat tammikuussa alkavat 10 viikon kurssit. Ryhmässä on aina yksi kokeneempi valmentaja ja hänellä apuvalmentaja. Hiihtokouluja on neljävuotiaista senioreihin asti.

Hiihtokoulun johtajan mukaan vuosittain kymmenkunta keski-ikäistä joko aloittaa lasketteluharrastuksen tai palaa sen pariin. Pääosin hiihtokoulu palvelee lapsia ja nuoria.

– Täällä on hyvä opettaa niin vasta-alkajia kuin kokeneempiakin laskettelijoita.

Toiminnanjohtaja haluaa kehittää aluetta ympärivuotiseen käyttöön. Kainulaisen mukaan vuorovaikutus kaupungin kanssa on parantunut huomattavasti.

Myös päättäjät ovat havainneet perinteikkään paikan arvon.

– Meillä on seurassa paljon ajatuksia, miten aluetta voi kehittää. Toivomme saavamme tänne jatkossa kesäksi Bike-Parkin, alueen maasto sopii hyvin erilaisille pyöräharrastuksille.

Granibackenin vieressä sijaitsevat jalkapallo- ja jääkiekkohallit. Lisäksi alueella on kävelyportaat.

Granibackenin infraa on viime vuosina uudistettu. Lumettaminen on nyt helpompaa ja tehokkaampaa. Kaupunki investoi vuosi sitten uuden vedenjäähdyttimen rinteeseen.

– Hankimme syksyllä myös uudet käytetyt lumitykit, samoin rinnekoneen uusimista on käsitelty kaupungin päättäjien toimesta.

Kainulainen haluaisi vielä parantaa paikkaa ihan pienimmille.

– Parkkipaikan viereen haluaisimme rakentaa lastenmaan, jossa olisi pulkkamäki ja lyhyt mäki perheen pienimmille.

Hintoja

Päivälippu 27–39 euroa

Kokosimme poimintoja lippuhinnoista aikuisille.

VIHTI SKI:

Päivälippu 38 euroa

Kolme tuntia 34 euroa

Kausikortti 389 euroa

PEURAMAA SKI:

Päivälippu 39 euroa

Kolme tuntia 35 euroa

Kausikortti 389 euroa

GRANI SKI:

Päivälippu 28 euroa

Kolme tuntia 25 euroa

Kausikortti 225 euroa

SWINGHILL:

Päivälippu 29 euroa

Kolme tuntia 27 euroa

Kausikortti 330 euroa

Alle 12-vuotiaille alennus.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut