Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä tulee vuoden vankilakoira Vilma – myös Alma, Rami, Tonni ja Vimma saavat tunnuksen

Virkakoira Vilma työskentelee Jokelan vankilassa yhdessä ohjaajansa vartija Heidi Ristimäen kanssa.

6-vuotias vilma palkitaan lauantaina 18. joulukuuta Koiramessuilla Helsingin Messukeskuksessa Vuoden vankilakoira -kunniamaininnalla.

 – Vuoden virkakoirien esittely on aina ollut yksi joulukuussa järjestettävien Koiramessujen kohokohdista. Virkakoirat edustavat parhaimmillaan sitä, mihin kaikkeen koira pystyy, sanoo Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen.

Vilma on hyvin varmatoiminen ja tasaisen vahva työmyyrä, joka pystyy erinäisistä loukkaantumisistaan huolimatta työskentelemään monipuolisesti vankilassa luottaen niin itseensä kuin ohjaajaan.

Vilma on koulutettu etsimään huumeita, aseita, esineitä sekä jäljestämään.

Sinnikäs Vilma onkin pystynyt nousemaan takaiskujen jälkeen aina takaisin samalle tai jopa paremmalle tasolle.

Vilman lisäksi tunnustusta saavat 5-vuotias rajakoira Alma Nuijamaan rajatarkastusasemalta, 4-vuotias poliisikoira Rami Tampereen pääpoliisiasemalta, 9-vuotias sotakoira Tonni Lapin lennostosta ja joka on antanut virka-apua myös poliisille, Tullille ja Rajavartiolaitokselle sekä 6-vuotias tullikoira Vimma Vartiuksen raja-asemalta.

Palkittavat koirat ovat tahoillaan valinneet Rajavartiolaitos, Rikosseuraamuslaitos, Poliisi, Puolustusvoimat ja Tulli.

Kaikki virkakoirat ovat toimineet ansiokkaasti tehtävässään ihmisen apuna.