Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tältä näyttää Olympiastadionin suuri salaisuus – ”Mitä onko siellä joku sellainen?”

Stadion: Ravintola on auki yleisölle viitenä päivänä viikossa.

Peruskorjauksesta valmistuneen Olympiastadionin suuri salaisuus on ravintola.

”Mitä onko siellä joku sellainen?”, kysyi moni perusstadilainen, kun kerroin meneväni katsastamaan paikkaa, jossa kävin viimeksi tasan sinä päivänä, kun stadikan vanhoja penkkejä huutokaupattiin muistoiksi.

Sisään mennään edelleen siitä samasta aulasta, josta pääsee myös torniin ja sisäliikuntapaikkoihin. Eteen avautuu avara funkismaailma. Kaikki on puti puhtaan valkoista.

Kaikkein pisimpään Stadionin kahvilaa piti Helsingin Osuuskauppa: kesäkuusta 1938 vuoden 2000 loppuun. Sille matkalle mahtuivat niin ne viimeiset oikeat olympialaiset kuin lukuisat kiivaat Ruotsi-maaottelut, yleisurheilun arvokisat ja rock-konsertit Rollareista alkaen.

Ravintoloitsijana toimii nyt brittiläinen Compass Group, joka tunnetaan meillä laajemmin siitä, että se osti Fazerilta Amican vuonna 2019.

– Visiomme on olla ylpeästi yhtä Olympiastadionin historian kanssa ja kirjailla makuja uusille muistoille. Stadion on paikkana poikkeuksellinen, ja ratkaisujen on oltava sen mukaisia, Compass Group Suomen asiakkuusjohtaja Kristiina Ramirez sanoo.

Hän muistuttaa, että tämä on Suomen suurin tapahtumapaikka ja aivan Helsingin keskustassa, joten jo senkin takia kohteen merkitys on suuri. Ruokalistalla maistuvat pohjoismaiset maut, joissa aineksina on myös ”ripaus kansainvälistä yllätyksellisyyttä”.

– Kaiken ytimessä ovat puhtaat ja vastuulliset raaka-aineet. Tarjoamamme on räätälöity sopimaan Stadionin miljööseen ja käyttäjäkunnan mukaisesti.

Esimerkiksi tänään keskiviikkona lounaalla on tarjolla tomaattikeittoa, sieni-juureskiusausta ja makkarakimara hapankaalilla. Brunssia on tarjolla lauantaisin – viimeisen kerran tänä vuonna 18. joulukuuta.

Tavallisena arkipäivänä lounaalle löytää tiensä parisataa ruokailijaa: talon työntekijöitä ja vieraita, museoväkeä, kaupungin työntekijöitä, Urheilukadun asukkaita, muita töölöläisiä ja ulkoilijoita.

Vuodenvaihteen jälkeen Bistrolla on tarjota ainoalaatuinen hitti. Lux Helsinkiin liittyvä revontulishow Stadionin sisällä, johon pääsee helposti myös ravintolan tiloista. Kesällä punaisella tartanilla on ainoalaatuinen terassi.

– Tosi kiva. Jokainen päivä on erilainen. Tämä on tapahtumamaailma aivan uniikissa ympäristössä. Täällä on hyvä fiilis olla, ravintolatoimenpäällikkö Sari Salminen vakuuttaa työskenneltyään yli 20 vuotta alan eri yrityksissä, kuten jäähallissa ja ruotsinlaivalla.