Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liki 2 000 euron lasku ja ansionmenetys – kokenut taksiautoilija koki karun yllätyksen vilkkaalla tiellä

Useita autoja vaurioitui kuljettajien ajettua kelirikon aiheuttamaan isoon reikään Kirkkonummen Sundsbergintiellä viime viikolla.

Yksi vahinkoja kärsineistä kuljettajista on taksiyrittäjä Niklas Hornborg, jonka Volvon oikea eturengas puhkesi ja vanne murtui käyttökelvottomaksi renkaan osuttua reikään viime tiistaina hieman ennen kello 16 iltapäivällä.

– Tiessä oli todella iso reikä: 20 senttiä syvä, 50 senttiä leveä ja metrin pitkä, Hornborg manaa ja näyttää puhelimestaan kuvia paikalta.

Hornborg arvioi, että turmasta aiheutui hänelle vajaan 2 000 euron kulut.

– Rengas ja vanne piti vaihtaa, ja hinaus tietysti maksaa. Lisäksi tästä tuli merkittävä ansionmenetys, kun auto oli poissa ajosta.

Pieni onni onnettomuudessa oli, että Hornborgin onnistui saada auto huoltoon nopeasti ja että Suomesta löytyi Volvoon sopiva vanne.

Jos vanne olisi pitänyt tilata ulkomailta, olisivat tulonmenetykset olleet selvästi suuremmat.

Hornborgia tapaus sapettaa edelleen, vaikka tiistai-illan pahin kiukku laantui hieman, kun auto saatiin nopeasti takaisin ajoon.

Taksiyrittäjä arvostelee Kirkkonummen kuntaa, joka ei ole saanut vilkasliikenteistä Sundsbergintietä perusparannettua, vaikka tien kunto on ollut jo vuosia huono. Reikäistä asfalttia on paikkailtu etenkin kelirikon aikaan syksyisin ja keväisin.

– Sen sijaan, että Sundsbergintie olisi laitettu kuntoon, kunta korjasi juuri äskettäin Masalantien, jonka liikennemäärä on murto-osa Sundsbergintiehen verrattuna, Hornborg sanoo.

Kritiikkiä taksiyrittäjä antaa myös riittämättömistä varoitusmerkeistä.

– Tiistaina iltapäivällä oli pimeää ja sateista, eikä tiellä ollut reikää voinut havaita, sillä se oli täynnä vettä. Tiellä ei ollut myöskään reiästä varoittavaa liikennemerkkiä. Sellainen tuotiin sinne vasta myöhemmin, taksiyrittäjä kertoo ja näyttää jälleen puhelimestaan kuvia, jotka osoittavat hänen todistuksensa pitäväksi.

Ennen tien huonosta kunnosta varoittavaa liikennemerkkiä reiän luo tuotiin poliisin nauha.

Reikä käytiin paikkaamassa seuraavana päivänä.

– Se oli itseni kannalta liian myöhästä.

Hornborg aikoo vaatia kunnalta korvauksia rikkoutuneesta renkaasta ja vanteesta. Hän uskoo saavansa rahat, sillä kunta maksoi äskettäin satojen eurojen korvauksen vastaavan tyyppisestä vahingosta, joka sattui samalla tiellä.

Hornborg ei ollut ainoa vahingonkärsijä. Tien reunassa näkyi tällä viikolla ainakin yksi toinen auto, jonka hinausyrityksen auto kävi noutamassa pois.

Saamistaan yhteydenotoista sekä hinausliikkeestä kuulemistaan tiedoista päätellen Hornborg arvioi, että vahinkoja olisi tullut yli kymmenelle autoilijalle.

– Ainakin toistakymmentä autoa saattoi vaurioitua, taksiyrittäjä arvioi.