Poikkeuksellinen rikossarja selvisi Espoossa ja Kirkkonummella – epäillyt Albaniasta

Rikos: Taloihin mentiin sisään rikkomalla kattorakenteita.

Länsi-Uudenmaan poliisi on selvittänyt neljä hyvin erikoisella tavalla tehtyä asuntomurtoa, josta kolme tehtiin Pohjois-Espoossa ja yksi Kirkkonummella.

Asuntomurrot kohdistuivat hieman syrjemmällä sijaitseviin omakotitaloihin. Rikoksesta epäiltyjen haltuun päätyi noin 50 000 euron arvosta omaisuutta, kuten koruja ja elektroniikkaa.

Teot tapahtuivat 30. lokakuuta – 4. marraskuuta 2021 välisenä aikana.

Lue myös: Tunnetun ekokylän kehittäjän kotiin tehtiin röyhkeä murto – varas iski reiän kattoon ja vei 50 kilon kassakaapin sekä 6 000 euron kellon

Poliisi sai pian tekojen tapahduttua tunnistettua rikoksista epäillyiksi kaksi albanialaista keski-ikäistä miestä, jotka olivat saapuneet Suomeen lokakuussa 2021.

Miehet olivat majoittuneet Helsingissä sijaitsevaan vuokra-asuntoon, jonka lähistöltä heidät otettiin kiinni 6. marraskuuta.

Miehet ovat kuulusteluissa myöntäneet syyllistyneensä asuntomurtoihin. Toinen heistä on kertonut teon motiivina olleen kotimaassa koettu Covid-19-pandemian aiheuttama työttömyys ja taloudellinen ahdinko.

Osa teoilla anastetusta omaisuudesta saatiin takavarikoitua miesten käyttämästä majoitustilasta, jonne se oli kätketty.

Rikosten tekotapa oli kahden teon osalta poikkeuksellinen.

– Näissä rikoksissa taloon päästiin kattorakenteita rikkomalla ja talon katon ryömintätilan kautta yläkerroksien asuintiloihin tunkeutumalla, kertoo tiedotteessa rikoskomisario Ilmari Hallamaa.

Masalassa tehdyn murron saalis on suurelta osin saatu takaisin, kertoo Kari Savolainen, jonka kotiin murtauduttiin 4.11. Savolainen kehuu poliisin toimintaa tehokkaaksi tapauksen selvittelyssä.

Tekoja on tutkittu rikosnimikkeellä törkeä varkaus. Varkausrikos on törkeä, jos rikoksentekijä murtautuu asuttuun asuntoon ja teko on myös kokonaisuutena arvioiden törkeä.

Törkeästä varkaudesta on tuomittava seuraamuksena vähintään neljä kuukautta ja enintään neljä vuotta vankeutta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut