Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä ovat Tallinnan kauneimmat ja erikoisimmat joulukuuset – olkikuusi yllättää

Tallinnassa on tänä vuonna erityisen paljon kauniita joulukuusia, joihin matkailija voi tutustua helposti omatoimisesti. Kuusia löytyy niin toreilta, museoista kuin kirkoistakin.

Tallinna24 listasi kaupungin kauneimmat ja erikoisimmat kuuset.

Tallinnan Raatihuoneentorin joulukuusi

Tallinnan tunnetuin joulukuusi on tietenkin vanhan kaupungin joulutorille vuosittain pystytettävä kuusi. Tänä vuonna kuusi viettää 580-vuotisjuhlavuotaan, sillä ensimmäisen kerran joulukuusi pystytettiin Raatihuoneentorille jo vuonna 1441. Tänä vuonna sopiva kuusi joulutorille löytyi Kuusalun kunnasta, joka sijaitsee Harjumaan maakunnassa. Kuusi on koristeltu 300 kultapallolla ja yli 3 kilometrin mittaisella valonauhalla. Lisäksi juhlavuoden kunniaksi kuuseen ripustettiin myös valkoisia ruusuja, sillä myös torin ensimmäinen joulukuusi vuonna 1441 koristeltiin paperiruusuilla.

Viron suurin olkikuusi

Tallinnan matkailuneuvonnan tiloja (Niguliste tn 2) koristaa tänä vuonna hiukan erikoisempi, pohjoismaisista olkihimmeleistä inspiraationsa saanut olkikuusi, jonka ovat tehneet Urmas Veersalu ja Viron olkitiimi. Matkailuneuvontaan on vapa pääsy, joten olkikuusta voi käydä ihailemassa aukioloaikojen puitteissa.

Nigulisten kirkon joulukuusi

Jo kuudennen kerran peräkkäin Tallinnan Vanhassakaupungissa sijaitseva Nigulisten museokirkko ja sisustusliike Shishi ovat yhteistyössä koristelleet kirkossa sijaitsevan joulukuusen. Joka vuosi kuusen teema ja värimaailma on odotettu yllätys. Tänä vuonna koristelun on tehty teemalla ”Elämässä on väriä” ja koko puu on peitetty värikkäillä koristepalloilla. Joulukuusta pääsee ihaileman Nigulisten museon pääsylipulla.

Noblessnerin joulukuusi

Myös Noblessnerin vanhan sukellusvenetelakan joulukuusen koristeet ovat sisustusliike Shishin käsialaa. Sijaitsevathan yrityksen pääkonttori ja upea myymälä Noblessnerissa. Joulukuusi on koristelu punaisilla joulupalloilla ja kuuseen on lisäksi ripustettu 22 000 pientä led-valoa.

Rotemannin korttelin joulukuuset

Tallinnan keskustassa sijaitsevaa Rotermannin korttelia ei korista vain yksi vaan monta joulukuusta. Korttelin suojaisalla sisäpihalla voi nauttia sekä kuusista että joulutunnelmasta.

Paksun Margareetan tykkitornin joulukuusi

Viron merimuseon näyttelytiloina toimivan Paksun Margareetan tykkitornin vierailukeskusta koristaa meriaiheinen joulukuusi, jonka oksille on ripustettu niin laivoja, lasisia verkkopainoja kuin tähtiäkin. Sisäänpääsy vierailukeskukseen tapahtuu merimuseon pääsylipulla.