Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

21.12.2021 on aivan erityinen päivä Espoon Olarissa – oman lähiön muusikoilta uutta musiikkia sen kunniaksi

Suomirap elää ja on voimissaan Olarissa. Rap-kokoonpanot Rälläkkä sekä Jeijjo & Nupi ovat tehneet tänään 21. joulukuuta vietettävän Olarin päivän kunniaksi omakustanteena biisin "Nykyajan humputuksia".

Jaa, että mikä ihmeen Olarin päivä?

Nimitys tulee numerosta 21, joka viittaa Olarin postinumeroon.

Rälläkkä ja Jeijjo & Nupi ja ovat molemmat kotoisin Espoosta, ja myös videolla näkyy tuttuja paikkoja. Taustalla on muun muassa tyypillistä olarilaista tiiliarkkitehtuuria ja Steiner-koulukin on päässyt kuviin.

Biisillään duot kritisoivat some-palveluiden vaikutusta ihmisiin. Oikea elämä unohtuu, kun jokainen haluaa saada mahdollisimman paljon someseuraajia. Kaikki ei kuitenkaan ole sitä miltä näyttää. Ihmiset hymyilevät somessa, mutta itku alkaa, kun kamera sammuu. Nykyään ei ole mitään, mitä ei voisi WhatsAppissa hoitaa.

Mutta tottahan toki artisteja voi seurata muun muassa täällä: IG:ssä @hunsvotit & @rallakka1.

Uuden biisin biitin on tuottanut muun muassa Gaselleiden/Ibusalin kanssa yhteistyötä tehnyt Niko Tiainen.

Jeijjon & Nupin juhlavuosi on ovella, koska rap-duo julkaisi ensimmäisen albuminsa Kootut selitykset jo 2012. Duon toinen pitkäsoitto NeO Olarista julkaistiin pari vuotta myöhemmin.

Rälläkälle (Kepe & Puge) kyseessä on itse asiassa virallinen debyyttijulkaisu, vaikka takana on jo ainakin 10 vuotta ug-bändinä Espoossa. Debyyttialbumin julkaisu kuuluu lähiajan suunnitelmiin.

Jeijjoa on viime aikoina kuultu enemmän soolona.

Jalkapalloilun ystävät muistavat varmasti Jeijjon Pohjoiskaartees Pukkiparteis -biisin, joka päätyi telkkariinkin Ylelle Huuhkaja-tunnariksi. Lisäksi kesän lopussa Espoo-päivänä julkaistiin edellinen musavideo, kotikulmia kunnioittava Nostalgiatrippi, joka oli mukana myös Urban Espoo -tapahtumassa. Se sisältää uutta ja vanhaa yhdistelevää videomateriaalia Espoosta. Myös Jeijjo lupaa julkaista kohta lisää musiikkia ep:n muodossa.

Ensi vuonna "Olarin hunsvotit" Jeijjo & Nupi aikovat julkaista sekä singlejä että kokopitkän levyn uuden Sick Boogie Recordingsin kautta.

Kuuntele uutuusbiisi Nykyajan humputuksia tästä Youtube-linkistä.