Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolme tunnettua ravintolaketjua yhdisti Espoossa voimansa – "Moni kaipaa Espoossa paikkaa, jossa viihtyy iltaisin ja voi kuunnella hyvää musaa"

Sisustaminen: Kolme tunnettua ravintolaketjua yhdisti Espoossa voimavaransa. Se tarkoitti, että vahvoille brändeille piti löytää uusi yhteinen ilme.

Kun liuskapitsoistaan tunnettu Skiffer, sen kyljessä Helsingin Viiskulmassa sijaitseva ja Senaatintorin jättiterassilta suosioon ponnistanut Seksico Tacos ja vegaanisen ruuan pioneeri, hampurilaisketju Bun2Bun päättivät lyödä hynttyyt yhteen, niillä oli jo lukuisia espoolaisia asiakkaita.

– Meiltä kysyttiin usein, koska avaatte Espooseen, Skifferin liiketoimintajohtaja Outi Gummerus kertoo.

Koronapandemia vauhditti entisestään kolmen keittiön kimppaa ja pilvikeittiöajatusta.

– Peruna & Co operoi alun perin Skifferin kanssa. Sitten alkoi yhteistyö Seksico Tacosin ja Bun2Bunin kanssa. Ideana on alusta pitäen ollut, että kolmen erilaisen ravintolan yhdistäminen samaan tilaan houkuttelee useampia asiakkaita, Gummerus avaa taustoja.

Lopulta yhdistäminen tuntui niin toimivalta ajatukselta, että yrittäjät päättivät avata kivijalkaravintolan. Espoon valloitus oli sinetöity.

Ravintolan liiketilan ei pitänyt sijoittua kauppakeskukseen, mutta sopiva löytyi kauppakeskus Ainoan kulmasta. Valtavat ikkunat toimivat mielenkiinnon herättäjinä ja sisäänheittäjinä.

– Tämä on ihmisvirtojen äärellä. Sisään voi astua sekä ulkoa että sisältä kauppakeskus Ainoasta. Lisäksi meillä on käytössämme kesällä terassi.

Kolmen, omalla sektorillaan vahvan ravintolabrändin yhdistämisessä tarvittiin ammattilaisten apua.

– Brändit olivat tunnettuja, ja ne piti yhdistää. Soitimme Rune & Bergin Sini Ala-Nikulalle. Ajatuksena oli sparrailla palvelukonseptia ja ravintolan sisustusta.

Toiveena oli, että espoolaisuus ja espoolaiset tekijät nousisivat esille vahvasti, sillä monella perustajista oli espoolaistausta: Espoonlahti, Laurinlahti, Westend ja Soukka. Nykyiset kodit löytyvät Westendistä, Laajalahdesta ja Haukilahdesta.

– Moni kaipaa Espoossa paikkaa, jossa viihtyy iltaisin ja voi kuunnella hyvää musaa. Siksi toimme yhteen kolme, oman sektorinsa parasta: Skifferi, Seksico & Bun2bun, Gummerus uskoo.

Fast casualia edustavan ravintolan nimeksi päätettiin antaa G.O.A.T. Nimelle löytyy selitys urheilutermistä: Greatest of All Times, Gummerus selittää ja viittaa seinällä komeilevaan Muhammed Ali -julisteeseen.

Ravintolan seinien rouhea ilmeen taustalla ajatus siitä, että julisteet eivät ole pelkkää taidetta, vaan viestivät oikeasta kulttuurista ja yhteistyöstä, Ala-Nikula luettelee.

Kun julisteita katselee tarkemmin, löytää joukon espoolaisia ilmiöitä, entisiä ja nykyisiä espoolaislegendoja: Kari Tapio, Teemu Selänne, April Jazz, Kiekko-Espoo.

Myös espoolaisista hiteistään tunnettu artisti Edu Kehäkettunen on ansainnut paikkansa seinältä.

– Hänen, kuten myös Kiekko-Espoon ja April Jazzin kanssa, olemme tehneet ja teemme yhteistyötä, Gummerus sanoo.

Ala-Nikulan mukaan tavoitteena oli panostaminen palveluun ja visuaalisuuteen.

– Miljöö on visuaalisesti inspiroiva ja mieleenpainuva. Ruokatuotteet olivat jo kunnossa, joten niihin ei tarvinnut keskittyä. Varmistimme, että kaikilla ravintoloitsijoilla on yhteinen näkemys uudesta yhteisestä ravintolasta.

Työpajoissa nousi esille, minkälaiset pöytäryhmät palvelevat asiakkaita parhaiten. Minkälaiset värit, materiaalit ja kalusteet tukevat tavoitetta. Seinien laatoitukset olivat Skifferin ja Bun2bunin tyylisiä, sisustuksen tumma väri ja puiset elementit Skifferille ominaisia. Voimakkaat värit ovat Seksicolta. Erityylisten ruokailijoiden tarpeisiin haettiin erilaisia ratkaisuita. Pöytäkorkeudet ja tuolit vaihtelevat.

Eri käyttötarkoituksiin löytyy erilaisia istuinpaikkoja. Seurueille on pyöreitä pöytiä. Nopeat ruokailijat voivat istahtaa baarituoleille.

Kalusteissa ja pinnoissa on haluttu käyttää aitoja materiaaleja, kuten puuta. Kontrasteja on haettu eri keinoin muun muassa vanhaa ja uutta yhdistelemällä. Pehmeät materiaalit, kuten samettinen sohva on yhdistetty raffeihin, vanhoista ladon seinistä valmistettuihin pöytiin. Seinämaalaus on laajalahtelaisen Rasmus Tikkasen luomus.

Ala-Nikula sanoo, että koko konsepti kirjattiin yksityiskohtaisesti ylös.

– Siitä on helppo jatkaa, jos ravintoloita tulee vielä lisää.

Sisustuksen tyyli on raflaava, minkä Gummerus hyvin tiedostaa. Silti asiakaskunta on kirjava.

– Meidän ei ole tarkoitus olla kaikkien makuun. Halusimme paikan kuvastavan kaikkia kolmea toimijaa rehellisesti. Täällä käy lounastajia, äitejä lapsiensa kanssa, illallisasiakkaita. Tilaa käytetään kodin jatkeena. Tänne tullaan myös hengailemaan.

Goatin tavoitteena on olla rento, ei pönöttävä, mutta laadukas.

– Skrakaa ei tarvitse laittaa tiukalle. Voi nauttia omana itsenään ilman jännittämistä, Gummerus kuvailee.

Rentous ja laatu puhuttavat selkeästi tiettyä asiakasryhmää.

– Diilin neuvonantaja Toni Lähde laittoi meidät Instagramin Storyyn. Aamulypsyn Jaajo Linnonmaa kertoi, että kaverit on helpompi saada mukaan lapsenvahdiksi, jos ilmoittaa tilaavansa Goatista ruokaa kotiinsa, Gummerus luettelee.

Kolmen ravintolan alkuperäinen idea, haamukeittiö, on yhä hengissä. Kotiinkuljetus on Gummeruksen mukaan suosittua. Kuljetusta hoitavat sekä Wolt että oman kuljetuspalvelu. Annokset kulkevat Tapiolasta Espoon etelärannikolta aina Leppävaaraan asti.