Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autoilijat huomio! Varoitus huonosta ajokelistä – Tällainen on joulun sää

Ilmatieteen laitoksen ennuste joululle lupaa kylmää, vaihtelevaa pilvisyyttä ja lunta. Torstaille on tulossa huono ajokeli, kertoo Ilmatieteen laitoksen meteorologi Sini Tenhunen.

Hänen mukaansa torstain aikana sadealue levittäytyy pohjoisesta alkaen kohti etelää. Koska kylmä pakkasjakso jatkuu, on se lumisadetta.

– Torstaina tuuli voimistuu ja osin se on puuskissa aika voimakasta. Satava lumimäärä ei ole kuitenkaan kovin suuri. Koska se on pölyävää pakkaslunta ja tuiskuttaa, on ajokeli huono torstain aikana pohjoisesta alkaen, Tenhunen varoittelee huonoista ajokelistä.

Hän neuvoo, että jos mahdollista, kannattaa lähteä liikkeelle jo tänään tai huomenna aikaisin.

Aattona huonon ajokelin varoitus on voimassa vielä muun muassa Uudellamaalla, Kanta-Hämeessä ja Kymenlaaksossa.

– Aattoaamuna herätään valkoiseen jouluun koko maassa. Lumipeite on ohut erityisesti etelässä ja lounaassa. Esimerkiksi Uudellamaalla lunta on vain pari senttiä, kertoo Tenhunen.

Lunta saattaa sataa vielä hieman joulunpyhien aikana.

Koko joulun ajaksi on luvassa tiukkaa pakkasta, 10–15 astetta. Koska on tuulta, on pakkanen purevampaa kuin tyynessä säässä.

Tenhunen arvioi, että lämpötilaan voi lisätä 10 astetta, niin saa tuntuman sen purevuudesta.

– Sunnuntaina ajokeli näyttäisi olevan hyvä. Kylmää on mutta paluuliikenteen kannalta ei näyttäisi tulevan ongelmia. Menoliikenteessä saa olla tarkkana, Tenhunen vielä muistuttaa.