Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähes 5 000 senioria sai jouluisen yllätyksen Espoossa

Tuhannet espoolaiset ovat lähettäneet joulupostia kaupungin ikääntyneille.

Espoon kaupunki haastoi espoolaiset osana valtakunnallista kampanjaa lähettämään joulukortteja ikääntyneille. Keräys tuotti lähes 5 000 korttia, jotka on nyt jaettu Espoon kotihoidon ja hoivakotien asukkaille.

Kortteja riitti myös muille Espoon sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaille. Viime vuoden tasolle kampanja ei kuitenkaan yltänyt, sillä silloin kortteja toimitettiin ikääntyneille noin 10 000 kappaletta.

Koko maassa Siskot ja Simot -yhteisön kampanja sai kokoon noin 110 000 korttia.

Espoon kaupungin tiedotteessa muistutetaan, että joulukortti tuntemattomalta on merkityksellisempi kuin voisi uskoa, sillä kaikilla ikääntyneillä ei ole läheisiä.

– Tämä on ihana. Tämä on tullut minulle. Voi että, mihin minä nyt tämän laitan, kun haluan nähdä kortin aina. Siitä tulee niin hyvä mieli, kertoo eräs muistipalvelukeskuksen asukkaista tiedotteessa.

Joulukortit voivat osaltaan auttaa muistisairaita erottamaan arkea ja juhlaa. Kortteja päätyi muun muassa Mankkaalla sijaitsevaan Taavin muistipalvelukeskukseen, joka koristeltiin juhlavaksi jo ensimmäiseen adventtiin mennessä. Kun keskuksessa näyttää ja tuntuu jouluiselta, se auttaa asukkaita hahmottamaan joulun pyhien saapumista, tiedotteessa kerrotaan.