Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoossa pääsee nyt joulukirkkoon – jouluna useita tapahtumia myös koronapassittomille

Espoon seurakunnat järjestävän jouluna yli 50 laulu- ja hartaustilaisuutta tai muuta tapahtumaa, joihin voi saapua paikan päälle tai joista osaa voi seurata etänä verkossa.

Tilaisuuksia on tarjolla myös ihmisille, joilla ei ole koronapassia.

Viime vuonna kirkkojen ovet olivat pääkaupunkiseudulla kiinni ja tilaisuuksiin saattoi osallistua ainoastaan verkon välityksellä.

Tänä vuonna Espoon seurakunnat ovat valmistelleet tilaisuuksia niin kirkkoihin, kappeleihin kuin ulkotiloihinkin.

– Kirkkojen ovet ovat auki joulun viettoon, ja järjestämme tilaisuudet niin turvallisina kuin se tässä koronatilanteessa on mahdollista, sanoo Leppävaaran seurakunnan kanttori Outi Noponen seurakuntien tiedotteessa.

Pahentuneen koronatilanteen takia osallistujarajoituksia on ollut pakko säätää.

Esimerkiksi kirkoissa ja kappeleissa järjestettäviin aattohartauksiin voidaan ottaa koronaturvallisesti osanottajia kolmannes kunkin tilan enimmäishenkilömäärästä.

Osallistujilta ei tällöin edellytetä koronapassia.

Kaikille avoimia, ovat myös Tapiolan kirkon uurnalehdossa perjantaina 24.12. kello 11, kello 12.30 ja kello 13.30 järjestettävät aattotilaisuudet. Nämä tapahtumat järjestetään ulkoilmassa taivasalla.

Avoimia ulkoilmatilaisuuksia on myös Espoonlahdessa, jossa paikallinen seurakunta järjestää jouluaaton kynttilähartauden lemmikeille kello 15.30 Pakkasvuoren kesäteatterilla sekä hartaudet kello 11.30 Saunalahden amfilla ja kello 13 Tyrskyvuoressa.

Lisäksi omatoimisesti kierrettävälle joulupolulle pääsee Espoon tuomiokirkon ympäristössä 6. tammikuuta asti. Polun voi kiertää myös virtuaalisesti verkossa tästä linkistä.

Jouluaattona monessa seurakunnassa järjestettäviin Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksiin ei ole ole väkimäärärajoituksia.

Näissä tilaisuuksissa 16 vuotta täyttäneiltä edellytetään kuitenkin koronapassia.

Myös kotisohvalta voi seurata jouluaaton tilaisuuksia suorien verkkolähetysten kautta. Esimerkiksi Leppävaaran kirkon Jouluyön joululaulumessua ja Olarin kirkon Risteysmessuakello 23 voi seurata suoratoistona seurakuntien YouTube-kanavilta.

Suoratoistetut tilaisuudet ovat nähtävissä lähetystä seuraavien kahden viikon ajan.

Keskusteluapua on niin ikään tarjolla.

Seurakuntien työntekijöitä on päivystämässä Kellonummen hautausmaalla jouluaattona kello 12–16. Aattohartaudet vietetään Kellonummen kappelissa kello 14 ja 15.

Pappien päivystävät puhelimet palvelevat poikkeuksellisesti läpi pyhien jokaisessa Espoon seurakunnassa kello 9–21.

Yhteystiedot päivystäviin puhelimiin löydät tästä.