Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingissä on useita satoja 0 e/h -parkkipaikkoja – poliitikko haluaa maksut kaikille

Helsingin kantakaupungin alueella on satoja parkkipaikkoja, joilta ei peritä pysäköintimaksua eikä pysäköinnillä ole aikarajoitetta.

Valtuutettu Otto Meren (kok.) tekemän aloitteen mukaan nämä pitkäaikaiset maksuttomat paikat pitäisi muuttaa maksullisiksi.

 – Maksuttoman paikan saaminen voi säästää useita kymmeniä euroja päivässä, Meri toteaa aloitteessan, jonka on allekirjoittanut 16 muuta valtuutettua.

Paikkojen muuttaminen maksulliseksi nostaisi pysäköintimaksuista saatavia tuloja, lisäisi kestävien liikennemuotojen käyttöä, laittaisi paikat kiertoon ja kohtelisi eri pysäköintialueita tasaveroisesti.

Valtaosa kantakaupungin pysäköintipaikoista on maksullisia.

Ilmaisia 24h-pysäköintiruutuja on kantakaupungin reuna-alueilla kuten Hernesaaren kärjessä, Sörnäisten rantatien varrella, Kalasatamassa, Vallilassa ja Laaksossa.

Ne sijaitsevat maksuvyöhyke 2:n alueella, jossa pysäköintimaksu on 2 euroa tunnilta tai paikat ovat maksuttomia, mutta pysäköintiaikaa on rajoitettu.

Ydinkeskustassa kadunvarsipysäköinnin hinta on 4 euroa tunnilta. Siellä pitkäaikaisia maksuttomia paikkoja ei ole, mutta lyhytaikaiseen pysäköintiin paikka löytyy ilmaiseksi esimerkiksi Kaisaniemestä radan tuntumasta ja Kaivopuistosta.

Kadunvarsipysäköinti on maksullista pääasiassa arkipäivisin kello 9–21 ja lauantaisin kello 9–18.

Kaupunkiympäristölautakunta toteaa vastauksena aloitteeseen, että kaupunginhallituksen vuonna 2016 hyväksymän pysäköintipolitiikan mukaisesti pysäköinnin hinnoittelussa on tarkoitus vahvistaa käyttäjä maksaa -näkökulmaa. Kaupungin ei pidä tarjota katutilaa lähes ilmaiseksi ajoneuvojen pitkäaikaista säilyttämistä varten.

Seuraavaksi asiaa menee kaupunginhallitukseen.

Kaupungin maksuttomat ja maksulliset pysäköintipaikat löytyvät kartalta osoitteesta https://kartta.hel.fi >Kadut ja puistot > pysäköinti > pysäköintipaikat.