Säästöohjelma leikkaa espoolaisten palveluja: nyt lakkautetaan kolme asiointipistettä

Espoon säästöohjelma näkyy nyt myös kaupunkilaisille suunnatuissa asiointi- ja neuvontapalveluissa. Espoo aikoo sulkea ensi vuonna kolme pistettä: Tapiolan, Espoon keskuksen ja Espoonlahden.

Tapiolan asiointipiste suljetaan syyskuussa, kun nykyinen vuokrasopimus päättyy. Espoonlahden piste suljetaan maaliskuussa ja Espoon keskuksen kesäkuussa.

Kiinteät asiointipisteet säilyvät Matinkylässä, Leppävaarassa ja Kalajärvellä.

Lakkauttamisista päätti kaupunginhallitus 20. joulukuuta.

Espoonlahden ja Espoon keskuksen pisteiden tilalle kaavaillaan kevyemmällä mallilla toteutettavia pisteitä joko kaupungin tai yhteistyökumppanin tiloissa.

Espoonlahden asiointipiste voisi sijoittua esimerkiksi Lippulaivan uuteen kirjastoon. Espoonlahden asiointipisteeseen on tulossa myös etänä tapahtuvaa palveluneuvontaa.

Asiointipisteiden sulkeminen on osa Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelmaa. Taustalla on myös kaupungin ja muiden viranomaisten palvelujen sähköistyminen, joka tulee kaupungin mukaan muuttamaan asiointipalvelujen tarvetta.

Aiemmin Espoo on kertonut suunnittelevansa muun muassa neljän koulun lakkauttamista säästösyistä.

Lue myös:

Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelma uhkaa nyt jo neljää koulua – Tuohtunut vanhempi pitää säästöjä naurettavan pieninä ja kaupungin väitteitä hullunkurisina: "Ärsyttää myös tapa, millä tätä tehdään"

Asiointipisteissä espoolaiset ovat saaneet neuvontaa muun muassa kaupungin, Kelan ja HSL:n palveluista sekä tukea viranomaisten verkkopalvelujen käyttöön.

Espoon kaupungin mukaan kaikissa kaupunkikeskuksissa säilyy asiointimahdollisuus, vaikka osa nykyisistä fyysisistä asiointipisteistä poistuukin.

Tavoitteena on tulevaisuudessa panostaa digitukeen, jolla tarkoitetaan apua erilaisten mobiililaitteiden ja sähköisten palvelujen käyttämiseen.

Digitukea tarjoaisi liikkuva neuvontapalvelu, joka olisi määrätyn ajan tietyssä paikassa. Liikkuva neuvontapalvelu voisi jalkautua vaikkapa senioreiden palvelukeskukseen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut