Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Potilas meni sairaalaan ja halusi säilyttää 5 530 euroa kirjekuoressa lukitussa kaapissa – poliisi tutkii nyt harvinaista rikosepäilyä

Potilas kirjautui huhtikuun lopulla osastolle Porvoon kaupungin terveydenhuollon yksikössä. Hänellä oli käsilaukussaan ja lompakossaan peräti 5 530 euroa käteistä rahaa.

Kun potilas oli jättämässä osaston, oli rahoista kadonnut 3 928 euroa eli jäljellä oli vain 1 602 euroa.

Kaupungin selvityksen mukaan kaikki rahat oli saapumisen yhteydessä laitettu potilaan lompakkoon ja lompakko edelleen suljettuun kirjekuoreen. Kirjekuori, käsilaukku ja potilaan vaatteet oli laitettu potilaan huoneessa olevaan lukolliseen vaatekaappiin.

– Tämä tehtiin potilaan vaatimuksesta. Kaikki potilaat eivät halua luovuttaa arvotavaroitaan henkilökunnalle turvallista säilyttämistä varten, todetaan kaupungin viranhaltijapäätöksessä.

Kun rahojen katoaminen huomattiin, loput rahat olivat kaupungin mukaan irrallisina käsilaukussa, käsilaukku oli potilaalla ja tyhjä lompakko oli kaapissa.

Kaupunki teki poliisille tutkintapyynnön tapahtuneesta elokuussa pian sen jälkeen kun huomattiin, että rahat olivat kadonneet. Tapahtunutta tutkitaan varkautena ja tutkinta on vielä kesken.

Potilas haki puolestaan marraskuussa kaupungilta vahingonkorvausta kadonneista lähes 4 000 eurosta. On riidatonta, että rahat ovat kadonneet sinä aikana kun potilas on ollut osastolla. Potilaan mukaan hän ei itse ole niitä käyttänyt.

Vs. kaupunginlakimies Johanna Päivärinta on hylännyt vahingonkorvaushakemuksen, sillä tehdyn selvityksen mukaan henkilökunta on noudattanut asiassa erityistä huolellisuutta.

– Asiassa ei ole osoitettu, että käteisvarojen katoaminen olisi seurausta kaupungin työntekijöiden laiminlyönnistä tai virheestä. Näin ollen kaupunki ei ole asiassa korvausvelvollinen, todetaan päätösperusteluissa.

Tapauksesta kertoi ensin Uusimaa-lehti.