Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alennusmyynnit riskin paikka saada korona, varoittaa THL:n johtaja

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtaja Mika Salminen näkee, että alennusmyynnit ovat vaaran paikkoja uuden vuoden jälkeen.

– Alennusmyynneissä tulee paljon kohtaamisia, koska väkeä on yleensä paljon liikkeellä. Jos niihin menee, tulee olla kunnolla maskitettu ja koettaa pitää etäisyyksiä. On myös hyvä miettiä etukäteen, mitä sieltä on hakemassa. Oireisena alennusmyynteihinkään ei pidä lähteä, sanoo Salminen THL:n sekä sosiaali- ja terveysministeriön koronan tilannekatsauksessa.

Toinen riskin paikka on, että vuoden vaihtumista juhlitaan suuremmilla porukoilla.

Salminen toteaa, että nyt voimassa olevien rajoitusten pitäisi hillitä epidemiaa. Samaan suuntaan vaikuttaa kolmansien rokotteiden antaminen.

– Taudin etenemistä on vaikea ennustaa. Takaiskuja voi tulla, kun rajoituksia puretaan. Tauti ei ole kuitenkaan mihinkään kadonnut rajoitusten voimassaolon aikana.

– En voi ennustaa koska meillä on käsillä tautihuippu. Yleensä tautihuiput ovat talvella, mutta sen tarkemmin ei voi arvioida. Kesää kohti mentäessä tilanne yleensä helpottaa, Salminen jatkaa.