Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkonummelaisen miehen perään ajettiin lomamatkalla Kroatiassa – sakot tulivat yli neljä vuotta myöhemmin

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut Kirkkonummella asuvan miehen sakkoihin liikenneonnettomuudesta, joka tapahtui yli neljä vuotta sitten Kroatiassa.

Kroatian syyttäjäviranomainen oli pyytänyt toissa vuonna tapauksen käsittelyä Suomessa ja valtakunnansyyttäjä määräsi syytteen nostettavaksi.

Oikeusjuttu on kestänyt epätavallisen pitkään, koska on jouduttu järjestämään tulkkausta sekä kroatian että italian kielelle. Viittä todistajaa on kuultu, yksi heistä oli tapahtuman italialainen silminnäkijä.

Kirkkonummelainen mies oli kesällä 2017 Dubrovnikissa lomalla ystävänsä kanssa. He olivat liikkeellä autolla kaupungilla ja pysähtyivät kadulla parkkipaikkaa etsiessään.

Takana ajoi paikallinen pitsalähetti moottoripyörällä. Hänen kertomansa mukaan edellä ajanut auto pysähtyi yllättäen eikä hän ehtinyt väistää vaan kaatui.

Miehen jalkaan tuli murtumia, ja hän tarvitsi leikkaushoitoa.

Pitsalähetti on vaatinut korvauksia kirkkonummelaismieheltä, mutta korvausasiaa ei käsitelty samassa yhteydessä. Oikeus otti kantaa vain liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Kirkkonummelainen mies kiisti oikeudessa syytteen kaikilta osin ja vakuutti, että hän ei ollut ajanut huolimattomasti tai varomattomasti. Hänen mukaansa turmaan johti moottoripyöräilijän ajovirhe.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus päätyi Kroatian poliisin asiakirjojen ja todistajalausuntojen perusteella siihen, että autoa ajanut kirkkonummelainen mies syyllistyi liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja vammantuottamukseen.

Syytäjä vaati oikeudessa vaihtoehtoisesti tuomiota astetta vakavammista rikoksista, eli tapauksen luokittelua törkeäksi. Siihen ei kuitenkaan käräjäoikeus päätynyt.

Mies sai tuomioksi 8 päiväsakkoa, joka kyseisessä tapauksessa tekee 376 euroa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden 30.12. antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen