Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ryöstäjät uhkasivat katkaista sormet ja heittää parvekkeelta alas – Espoon Viherlaaksossa sattuneesta ryöstöstä kaksi vuotta vankeutta

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 25-vuotiaan miehen ryöstöstä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja maksuvälinepetoksesta.

Rony Samuel Pratskonen sai rikoksista kaksi vuotta vankeutta. Hänet velvoitettiin maksamaan uhrille korvauksia yhteensä 3 903 euroa.

Uhri ja tekijä olivat tutustuneet kuukautta aiemmin. Uhri oli antanut tekijälle asuntonsa avaimen. Hän oli myös lainannut tälle pankkikorttiaan ja antanut luvan nostaa 100 euroa.

Kun tekijä olikin nostanut rahaa 420 euroa, uhri oli asettanut kortille nostorajan. Tämän jälkeen tekijä oli ilmestynyt uhrin asunnolle tuntemattoman henkilön kanssa.

Uhrin mukaan tuntematon henkilö oli kertonut jengiyhteyksistään ja uhannut heittää uhrin alas parvekkeelta. Tekijät olivat myös uhanneet katkaista uhrin sormet leikkureilla.

Uhrin mukaan Pratskonen oli työntänyt mustaa aseelta näyttänyttä välinettä hänen silmäänsä vasten ja ampunut ilman ammusta. Ilmanpaine oli aiheuttanut uhrin mukaan kipua.

Lisäksi tuntematon henkilö oli kuumentanut paistinpannua ja painanut kuumaa paistinpannua uhrin otsaan.

Uhkausten ja väkivallan avulla uhri saatiin poistamaan nostorajoitus. Lisäksi häneltä anastettiin tietokone, avaimet ja matkapuhelin.

Tapaus sattui 24.9.2021 Espoon Viherkalliossa. Sekä uhri että tekijä olivat teon aikaan päihtyneitä.

51-vuotias mies tuomittiin samassa yhteydessä lievästä maksuvälinepetoksesta.

Hän sai 20 päiväsakkoa, joista kertyy hänen tuloillaan maksettavaa pienin mahdollinen määrä eli 120 euroa.

Mies nosti uhrin pankkikortilla rahaa 100 euroa. Hän ei oikeuden mukaan tiennyt Pratskosen toiminnasta.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.