Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

8 autoilijaa vaatii korvausta täräytettyään 20 senttiä syvään reikään vilkkaalla tiellä – taksiyrittäjälle 984,15 euron kipurahat pikapäätöksellä

Kirkkonummen kunta maksaa korvauksia taksiyrittäjälle, jonka ajokin eturengas ja vanne tärveltyivät korjauskelvottomiksi huonokuntoisella Sundsbergintiellä joulukuussa.

Kirkkonummelainen taksiyrittäjä Niklas Hornborg kertoo, että kunta on päättänyt korvata hänelle hänen vaatimuksensa mukaisesti 984,15 euroa.

Korvaussumma koostuu hajonneesta vanteesta ja renkaasta.

Hornborg sanoo laittaneensa kunnalle tiukkasanaisen vaatimuksen korvauksista.

– Taisi mennä kerrasta perille, ja nopeastihan he loppupeleissä tämän hoitivat, hän kommentoi.

Länsiväylä kertoi Hornborgin kokemasta vahingosta joulun alla.

Lue myös: Liki 2 000 euron lasku ja ansionmenetys – kokenut taksiautoilija koki karun yllätyksen vilkkaalla tiellä

Korvauspäätöksen tehnyt Kirkkonummen kunnan kunnossapitopäällikkö Annika Selart kertoo, että kunta on saanut yhteensä kahdeksan korvaushakemusta autoilijoilta koskien Sundsbergintien kuoppaa.

Niklas Hornborgin mukaan tiehen ehti syöpyä jopa metrin pitkä, 50 senttiä leveä ja 20 senttiä syvä kuoppa pakkasten ja vesisateiden vaihtelun tuloksena joulukuussa.

Kunnan kunnossapitoyksikön tekemässä katselmuksessa varmistui, että päällystevauriot olivat niin suuria, että ne voivat aiheuttaa rengasrikon.

Hornborgin tapauksessa korvauspäätös voitiin tehdä kunnassa ripeästi, sillä päätös syntyi virkamiestasolla. Lisäksi taksiyrittäjä toimitti kunnalle kaikki tarvittavat dokumentit.

Annika Selartin mukaan kunnan saamat korvaushakemukset pyritään käsittelemään tammikuun aikana.

– Hakemusten käsittelyaika riippuu osin hakijoista itsestään. Heidän on lähetettävä tiettyjä tietoja ja esimerkiksi kuitit, jotka osoittavat vahingon määrän, Selart sanoo.

Niklas Hornborg arvioi, että turmasta aiheutui hänelle kaikkiaan 2 000 euron kulut, kun mukaan lasketaan myös ansionmenetykset.

Pieni onni onnettomuudessa oli, että Hornborgin onnistui saada auto huoltoon nopeasti, ja että Suomesta löytyi Volvoon sopiva vanne.

Jos vanne olisi pitänyt tilata ulkomailta, olisivat tulonmenetykset olleet selvästi suuremmat.

Taksiyrittäjä arvosteli joulukuussa Kirkkonummen kuntaa, joka ei ole saanut vilkasliikenteistä Sundsbergintietä perusparannettua, vaikka tien kunto on ollut jo vuosia huono. Reikäistä asfalttia on paikkailtu etenkin kelirikon aikaan syksyisin ja keväisin.

– Sen sijaan, että Sundsbergintie olisi laitettu kuntoon, kunta korjasi juuri äskettäin Masalantien, jonka liikennemäärä on murto-osa Sundsbergintiehen verrattuna, Hornborg sanoi Länsiväylälle joulukuussa.