Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä kummaa? Alkossa alkoi yli 20 prosentin alennusmyynnit – näin Alko-päällikkö selittää

Viime päivinä Alkossa asioinut asiakas on saattanut hieraista silmiään, koska juomien hintalappuun on ilmaantunut harvinainen alennusmerkintä.

Asiaa on hämmästelty muun muassa viestipalvelu Jodelissa.

Alkoissa on alennettu lukuisia sesonkituotteita, kuten glögejä ja jouluoluita, joiden kysyntä hiipuu joulun jälkeen voimakkaasti.

–  Myymme nyt aikaisempien vuosien tapaan myymälöihin myymättä jääneitä sesonkituotteita poistomyyntinä, jossa glögien ja jouluoluiden hinnat alennetaan. Tuotteet poistuvat valikoimasta ja haluamme välttää tuotteiden hävittämistä. Glögituotteiden ja jouluoluiden poistohinta on keskimäärin 20 prosenttia alkuperäistä hintaa alempi, Alkon viestintäpäällikkö Varpu Göös kertoo Länsiväylän sisarlehti Helsingin Uutisille.

Göösin mukaan vuosittain noin 30–40 sesonkituotetta myydään poistomyynnillä.

–  Poistomyynti kohdistuu ainoastaan sesonkituotteisiin. Väkeviä alkoholijuomia ei alenneta eikä myöskään arvoviinejä, joiden litrahinta on enemmän kuin 90 euroa/litra, Göös selitti.

Alko ei tee Göösin mukaan alennusmyyntikampanjoita myynninedistämismielessä.

– Tämä olisi ristiriidassa perustehtävämme kanssa. Alko ei mainosta hintojen muuttumista, kuluttaja näkee muuttuneen hinnan tuotteen hintaetiketissä, jossa on näkyvillä sekä muuttunut hinta että uusi hinta, Göös kertoo.

Viime viikolla Länsiväylä kertoi Alkon aloittamasta hävikkialkoholin myynnistä.

Juttuun haastateltu Alkon palvelujohtaja Tatu Vanninen sanoi Länsiväylälle, että hävikkituotteista ei anneta alennusta silloin, kun hävikkituotteina myydään pakkauksiltaan vioittuneita tuotteita.

Vanninen perusteli ratkaisua sillä, että alennettuun hintaan alkoholia ei saisi myydä. Asiakkaan kannalta tällaisen hävikkituotteen ostamissa onkin Vannisen mukaan kyse lähinnä hyvän mielen saamisesta.

– Alennusta tuotteesta ei saa. Sen sijaan haluamme viestiä asiakkaalle, että tuote ei mene hävikkiin, jos hän sen ostaa, Vanninen sanoi.