Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi joukkoliikennekatu käyttöön maanantaina – tavoitteena parantaa Tapiolan ja Espoon keskuksen välistä julkista liikennettä

Suurpellon ja Kuurinniityn välille avataan maanantaina 10. tammikuuta uusi joukkoliikennekatu. Salinpellontien joukkoliikennekadulla pyritään parantamaan muun muassa Tapiolan ja Espoon keskuksen välisiä joukkoliikenneyhteyksiä.

Nykyisin Turunväylän kautta kiertävä bussilinja 118 siirtyy käyttämään uutta joukkoliikennekatua.

Tapiolan ja Suurpellon välillä liikennöinyt linja 118B lopetetaan kuten myös linjan 224 tekemä koukkaus Kuurinniittyyn. Niiden palvelua korvaa tiheämmin liikennöitävä linja 118.

Espoossa on entuudestaan kaksi katuosuutta, joilla liikennöinti on kielletty henkilöautoilta. Toinen on Lehtikaskentie Latokaskessa ja toinen Markkinakatu Matinkylässä Ison Omenan vieressä. Markkinakadusta osa on rajattu vain bussiterminaalin liikenteelle. Lisäksi liittymä Länsiväylältä Markkinakadulle on vain linja-autojen käytössä.

Joukkoliikennekaduksi rakennettu Salinpellontie tulee bussien, kävelijöiden ja pyöräilijöiden käyttöön.

Pelkästään joukkoliikenteelle ja kevyelle liikenteelle sallittu osuus ulottuu Tinametsä-kadulta Kuurinniitystä Väli-Henttaan tien kohdalle.