Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näyttely Galleria Aarnissa: Luonto on Saila Saranpäälle monipuolinen inspiraation lähde – "Toivon, että ihmiset uskaltavat koronan jatkumisesta huolimatta"

Luonto ja siihen liittyvät kokemukset inspiroivat espoolaisen Saila Saranpään maalauksia. Hän on vanginnut tunnelmiaan Galleria Aarnissa olevaan Moments – hetkiä -näyttelyynsä.

Saranpää on perinteisesti maalannut kankaalle öljyllä, mutta tällä kertaa näyttelyssä on myös akryyliväreillä paperille maalattuja teoksia. Taustalla on kokeilunhalu.

– Öljyväreillä ja akryylimaaleilla maalaaminen on ihan eri asia. Kokeilin kyllä jo koulussa paperille maalaamista. Kokeiluista huolimatta en aio jättää öljyvärejä, Saranpää sanoo.

Aarnin näyttelyssä Saranpää on käyttänyt maalauksissaan paperina rakentajan lattiapaperia, joka on saanut ensin pintaansa gessoa. Hän on maalannut akvarellipaperillekin, mutta näitä teoksia ei ole nyt näyttelyssä mukana.

Näyttelyn maalaukset ovat syntyneet erilaisista hetkistä, joita Saila Saranpää on kokenut luonnossa. Luonto on läsnä kotipihalla, mutta mökillä Loviisan Haddomissa tunnelma ja hiljaisuus ovat aivan omaa luokkaansa.

Taiteilijaa inspiroi luonto, eläimet, tunteet, metsä ja kokemukset.

– Luonnossa oleminen, äänet, valon vaihtuminen ja lintujen seuraaminen antavat minulle paljon.

– Teen ja kokeilen. Maalaaminen on minulle prosessi. Teen useampaa teosta rinnakkain. Jotkut tulevat helposti ja nopeasti, jotkut on laitettava syrjään odottamaan.

Saila Saranpää on opiskellut Vapaassa taidekoulussa. Valmistumisen jälkeen taiteen tekemiseen tuli tauko, koska hän toimi omaishoitajana. Muutama vuosi sitten hän alkoi maalata uudelleen.

Saranpää haaveili jo valmistuttuaan jatko-opinnoista, ja nyt hän aikoo toteuttaa haaveensa.

– Yksi tavoite on se, että opin maalaamaan mustalla niin että se miellyttää omaa silmää.

Koronapandemia siirsi Galleria Aarnin näyttelyä vuodella eteenpäin. Taikelta saatu apuraha on mahdollistanut työskentelyn jatkamisen.

– Olen Espoon taiteilijakillan jäsen. Sen yhteisnäyttelyjen kautta esille pääseminen on helpottanut elämää vuoden aikana.

– Olen iloinen, että pääsen pitämään näyttelyä nyt. Toivon, että ihmiset uskaltavat koronan jatkumisesta huolimatta tulla katsomaan näyttelyn ja että saan siitä palautetta kävijöiltä.

Saila Saranpää on ollut Taidemaalariliiton varsinainen jäsen vuodesta 2018. Hän on myös Espoon kuvataiteilijoiden ja Espoon taiteilijakillan jäsen.

Galleria Aarnissa on samaan aikaan nähtävillä myös Laura Pajusen Sunnuntaineuroosi-näyttely ja Päivi Kukkasniemen Hyvää huomenta maailma! -näyttely. Kaikki kolme näyttelyä jatkuvat tammikuun loppuun.

Galleria Aarni on avoinna tiistaista perjantaihin kello 11–19 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12–16. Loppiaisena suljettu.