Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

4 latauspistettä sähköautoille, muttei lainkaan polttoainepumppuja: Tämä ABC-ketjun uusi liikepaikka erottuu muista – "Tietoinen ratkaisu"

Espoon Jupperin lähipalvelut paranevat, kun osuuskauppa HOK-Elanto avaa uuden Alepa-päivittäistavaramyymälän ja ABC-palvelupisteen alueelle 13. tammikuuta.

Uuden liikepaikan erikoisuutena on, että tarjolle tulee neljä sähköauton latauspistettä, muttei lainkaan polttoaineiden tankkausmahdollisuutta.

Ketjujohtaja Hannu Houni ABC-ketjusta sanoo, että kyseessä on ensimmäinen HOK-Elannon alueen liikepaikka, jossa on tarjolla latausmahdollisuus mutta ei bensiiniä tai dieseliä.

Ratkaisu oli Hounin mukaan tietoinen päätös.

– Tiedossani ei ole, onko vastaavia ratkaisuja tehty muualla Suomessa. HOK-Elannon alueella tämä on ensimmäinen. Aina kun liikepaikan palveluita harkitaan, huomioidaan esimerkiksi asuinalueen koko ja asukasmäärä, Houni sanoo.

Jupperi on omakotitalovaltainen asuinalue Koillis-Espoossa.

Houni uskoo, että jatkossa vastaavia ratkaisuja nähdään yhä useammin, kun uusia liikepaikkoja perustetaan. Tähän suuntaan alan toimijoita ajaa pelkästään EU-direktiivit.

Jupperin pisteen myötä ABC-latausverkosto kasvaa Espoossa yhteensä kuuteen latausasemaan. Muut latauspisteet löytyvät S-ryhmän kauppojen yhteydestä Juvankartanosta, Pohjois-Tapiolasta, Nöykkiöstä, Olarista ja Kauklahdesta.

Latauspisteen lisäksi Jupperiin tulee ABC-autopesu.

Jupperilaisten lähin ABC-polttoaineasema sijaitsee S-market Karaportissa.

– Se on arviolta 3–4 kilometrin päässä, sanoo Houni.

Uuden Alepan myymäläpäällikkö Hely Heikkinen sanoo, että noin 450 neliön kauppa tarjoaa asiakkaille alueen osuvimman valikoiman.

– Tiedämme, että jupperilaiset odottavat uusia palveluita, ja ilolla lähdemme niitä toteuttamaan. Hyvä yhteistyö asiakkaiden kanssa tulee olemaan tässä avainasemassa, Heikkinen sanoo tiedotteessa.

Toiveita valikoiman täydentämiseksi voi lähettää alepakorttelitoive.fi -sivun kautta.

Hely Heikkinen siirtyy Espooseen Helsingistä Etelä-Haagan Vihdintien myymälästä. Muu myymälähenkilökunta koostu pitkälti jupperilaisista.

Paikallistuntemus ja alueen asukkaiden arjen tunteminen on Heikkisen mukaan iso etu, kun ruokakauppaa lähdetään kehittämään vastaamaan paikalliseen kysyntään.

Uudesta myymälästä löytyy myös Postin pakettiautomaatti.