Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juttua päivitetty | Poliisi sai Helsingissä seikkailleen poron kiinni – Korkeasaaressa seurataan eläimen toipumista ja selvitetään, että onko kyseessä todellakin poro

Helsingin poliisi tiedotti lauantaipäivänä Twitter-tilillään, että poro otettiin poliisioperaation jälkeen kiinni kasvitieteellisen puutarhan alueelta. Eläin kuljetettiin nukutettuna Korkeasaareen.

Korkeasaari Zoon Twitter-tilillä ilmoitettiin lauantai-iltapäivänä, että eläimen toipuminen ei ole varmaa. Samalla kerrottiin, että vielä selvitetään tarkemmin, että onko eläin varmasti poro.

Vieläkään eläimen omistaja ei ole tiedossa.

Vielä perjantaina aamupäivällä Hämeenlinnanväylän tuntumassa havaittu poro liikkui poliisin saamien tietojen mukaan klo 13 aikoihin Pohjois-Haagassa Helsingissä. Eläin oli nähty muiden muassa puistoalueella ja poliisi yrittää ottaa sen kiinni.

– Poro on ajokaistojen läheisyydessä, liikenteenohjausyhtiö Fintraffic tiedotti perjantaina kello 12.06.

Tuolloin annetun liikennetiedotteen perusteella poro liikkui Hämeenlinnanväylän läheisyydessä, Haagan ja Kehä I:n liittymien välillä.

Poliisi sai ensimmäisen ilmoituksen (klo 10.29) liikenteelle mahdollisesti vaaraa aiheuttavasta porosta jo aamupäivällä.

Poliisi sai käyttöönsä kuvan eläimestä.

– Kyllä se on todennettu, että kuvassa näkyy ilmiselvä poro, ilmeisesti kesy poro, poliisista kerrottiin perjantaina.

– Nyt mietimme, että miten saisimme sen poron kiinni, Helsingin poliisin johtokeskuksesta kerrotaan.

Kesyltä vaikuttava poro on todennäköisesti karannut omistajaltaan, poliisi arvioi.

PERJANTAI-Iltapäivänä Helsingin poliisi tiedotti Twitter-tilillään, että poron etsinnät on keskeytetty tuloksettomina.

Juttua ja samalla otsikkoa muokattu 7.1.2022, klo 13.30: Lisätty poliisin tietoja tilanteen kehittymisestä.

Lisätty klo 15.35 tieto, että etsinnät on keskeytetty tuloksettomina. Lisätty lauantaina 8.1. ajankohtaiset tiedot eläimen kiinni saamisesta ja nykytilanteesta.