Espoolaisseurat vetoavat tärkeimpiin päättäjiin: Lasten pitää saada harrastaa urheilua – "Ohuimman langan varassa olevat lopettavat"

Espoolaisten urheiluseurojen edunvalvontaryhmä vetoaa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelään ja pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmään, että lasten ja nuorten liikunta voisi jatkua keskeytyksittä.

Ryhmä toivoo medialle lähettämässään viestissä, että enempiin rajoitustoimiin ei ryhdyttäisi ja että tämä ilmaistaisiin selkeästi epävarmuuden ja spekulaatioiden poistamiseksi.

Ryhmä muistuttaa, että kaikessa toiminnassa on ensisijaisesti otettava huomioon lasten etu.

Lukuisat THL:n ja muiden asiantuntijatahojen lausunnot tukevat lasten ja nuorten elämän jatkamista mahdollisimman normaalisti henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin edistämiseksi.

Seurojen jäsenet ovat tällä hetkellä kolmatta kevättä ja kautta epävarmuuden edessä. Aiemmat kerrat ovat johtaneet siihen, että liikunnan harrastaminen on vähentynyt ja osa on kokonaan pudonnut pois harrastusryhmistä.

Seurat korostavat, että seurojen toiminta on järjestetty vastuuntuntoisesti eikä tiedossa ole taudin leviämisen kannalta merkittäviä tartuntaketjuja.

Riskiä tartuntojen leviämiseen seuratoiminnassa voidaan pitää edelleen suhteellisen pienenä.

– Kokemustemme mukaan ohuimman langan varassa harrastavat lopettavat, kun säännöllinen toiminta loppuu. Juuri heidän vuokseen Espoo ja maan hallitus on tehnyt hienoa työtä harrastamisen mahdollistamiseksi. Pienikin katkos voi siis merkitä useiden vuosien työtä heidän löytämisekseen takaisin harrastamisen piiriin, seurat kirjoittavat vetoomuksessaan.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet EsTT ry, Tapiolan Honka ry, ETK ry, FC Honka ry, Kiekko-Espoo ry, Espoon Miekkailijat ry ja Esbo If ry.s

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut