Täyssähköauton hankintatuki ei enää laske menopelin hintaa autokaupassa – Tästä on kyse

Uuden sähköauton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja voi saada valtiolta 2 000 euroa hankintatukea. Ostaja sai aiemmin tuen suoraan alennuksena auton myyntihinnasta. Nyt ostajan on haettava tukea, kertoo Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.

Tukea haetaan Traficomilta. Sitä voidaan myöntää, jos ostetaan uusi täyssähköinen henkilöauto, joka maksaa enintään 50 000 euroa.

Lisäksi auton pitää tulla omaan käyttöön ja ostajan on sitouduttava pitämään auto omassa käytössään ja rekisteröitynä nimellensä vähintään vuoden ajan auton ensirekisteröinnistä.

– Sähköautojen hankintatuella kannustetaan kotitalouksia siirtymään fossiilisista polttoaineista vaihtoehtoisiin käyttövoimiin, mikä vähentää liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä. Jokainen askel kohti liikenteen päästöjen vähentämistä on tärkeä, toteaa tiedotteessa Traficomin päällikkö Mikko Helminen.

Hankintatuki voidaan myöntää kalenterivuoden aikana yhden täyssähköauton ostoa varten. Samaa henkilöautoa varten tukea voidaan myöntää vain kerran.

Lisäksi tuen myöntämisen edellytyksenä on tiedotteen mukaan, että valtion talousarviossa avustuksen maksamista varten varattua määrärahaa on käytettävissä.

Tukea voi hakea auton ostamisen jälkeen. Hakemuksen liitteeksi ostaja tarvitsee autoliikkeeltä tilausvahvistuksen tai kauppasopimuksen. Jos auton pitkäaikaisvuokraa, tarvitsee tuen hakija liitteeksi pitkäaikaisvuokrasopimuksen.

Tuki maksetaan ajoneuvon ensirekisteröinnin jälkeen.

Sähköauto

2 000 euron hankintatuki

Tukea voi saada uuden enintään 50 000 euroa maksavan täyssähköisen henkilöauton ostoon.

Tuki voidaan myöntää sähköauton ostajalle tai pitkäaikaisvuokraajalle, jos

– Hankittu tai pitkäaikaisvuokrattu sähköauto on uusi ja ensirekisteröimätön.

– Auton voi hankkia aikaisintaan 1.1.2022 ja tukea on haettava viimeistään 31.3.2023.

– Ostaja tai vuokraaja on yksityishenkilö.

– Ajoneuvo ensirekisteröidään Suomeen.

– Auto tulee hakijan omaan käyttöön.

– Hakija sitoutuu pitämään hankintatuen kohteena olevan auton omistuksessaan tai hallinnassaan liikenneasioiden rekisterissä tai Ahvenanmaan ajoneuvorekisterissä vähintään yhden vuoden ajan auton ensirekisteröinnistä.

– Pitkäaikaisvuokrattava auto sitoudutaan vuokraamaan ja pitämään omistuksessa tai hallinnassa liikenneasioiden rekisterissä tai Ahvenanmaan ajoneuvorekisterissä vähintään kolmeksi vuodeksi.

Sähköauton hankintaa harkitsevalle lupaavia uutisia – hallitus haluaa jatkaa suosittuja hankinta- ja muuntotukia

6000 euroa olisi sopiva kannustin sähköautokaupoille, sanovat suomalaiset – liikenteen lisämaksuille tyrmäys

Sähköautojen hankintatukeen tulossa jatkoa vuoden loppuun – Tukea käyttämättä noin 13 miljoonaa

Autovero poistui tänään täyssähköautoilta – Vaikutus auton hintaan saattaa yllättää

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut