Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolainen it-ammattilainen Tommi teki totaalisen uraloikan – "Elanto on niukkaa, mutta työ positiivista"

Espoolainen Tommi Heinonen teki rohkean päätöksen ja vaihtoi uraa totaalisesti. It-alan asiantuntijan tehtävät jäivät taakse, kun hän perusti Espoonlahteen Galleria Kehystämö Kadmiumin.

Heinonen on aina tykännyt tehdä käsillään. Kiinnostus taiteen tekemiseen syttyi, kun hän viisi vuotta sitten piirsi tyttärensä kanssa. Tytär alkoi käyttää vesivärejä, mutta isä siirtyi akryyleihin ja sitten öljyväreihin.

– Käsillä tekeminen on mielekästä, koska siinä saa aikaan näkyvää jälkeä, Tommi Heinonen perustelee.

Viime keväänä ovensa avanneessa Galleria Kehystämö Kadmiumissa toimii nimensä mukaisesti galleria ja kehystämö. Sermin takana on Heinosen työtila, jossa hän kehystää maalauksia, valokuvia ja vaikkapa pelipaitoja.

– Asuin Laurinlahdessa, ja Espoonlahti oli järkevin paikka, josta löytyi liiketila. Syksyllä muutin tähän samaan taloon. Se on kätevää, koska roudattavaa on paljon.

– Elanto on niukkaa, mutta työn tekeminen taiteen parissa on positiivista, Heinonen sanoo.

Taidenäyttelyt vaihtuvat suunnilleen kuukauden välein. Tammikuussa tiloissa on Soukanniemellä asuvan Maj-Lis Tannerin värikkäitä maalauksia. Näyttely on saanut nimekseen Kiiltokuvia.

Tanner on maalannut teoksensa pleksille.

– Se on ihan oma tekniikkansa ja vähän kinkkinenkin.

– Kaikki maalataan väärässä järjestyksessä. Valo maalataan maalauksiin viimeksi, mutta tällä tekniikalla valo maalataankin ensin ja sen jälkeen kaikki muu. Maalatessa pitää muistaa, että katsoja näkee teoksesta peilikuvan, Tanner selittää.

Akryyli kuivuu pleksille äkkiä, joten se määrittelee myös ilmaisun tyyliä. Luonto on Tannerin suurin innoittaja. Hän imee luonnossa kulkiessaan muistiinsa värejä ja tunnelmia ja kokemukset purkautuvat ekspressiivisiksi maalauksiksi.

Viime vuonna maalauksia syntyikin paljon, koska koronapandemian vuoksi matkustaminen oli mahdotonta. Onneksi luonto on – Hanikan polut ja merenranta – lähellä kotia.

– Olen maalannut myös kotipihan kukkia, mutta näyttelyssä ei ole nyt yhtään kukkateosta.

– Ympäristö vaikuttaa minuun voimakkaasti. Ulkomaillakin löydän aina luontoon. Upeita maisemia on Hollannissa meren rannalla, Ranskassa vuorilla ja USA:ssa kansallispuistoissa. Galleria Kehystämö Kadmium toimii Ulappakatu 1 F:ssä. Kiiltokuvia näyttely jatkuu 1. helmikuuta asti. Avoinna tiistaista perjantaihin kello 10–17.

Seuraavaksi nähdään Erika Vitikaisen ja Marja Kutinin näyttelyt.