Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies, 66, ajeli ruohonleikkuria yli 2 promillen humalassa – oikeus tuomitsi vankeutta

Heinäkuinen ajelu humalassa ruohonleikkurilla toi ehdollisen vankeustuomion ja sakkoja iäkkäälle kirkkonummelaismiehelle Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

66-vuotias mies tuomittiin 35 päivän vankeuteen sekä 725 euron päiväsakkoihin hänen ajettuaan moottoroidulla ruohonleikkurilla yleisellä tiellä Kirkkonummella kesällä 2021.

Tuomio tuli törkeästä rattijuoppoudesta, sillä miehen verestä mitattiin 2,19 promillen alkoholipitoisuus. Tuomioon kuului myös toinen törkeä rattijuopumusrikos, johon mies syyllistyi ajettuaan henkilöautoa 1,2 promillen humalassa. Ajo päätyi ojaan ja se ajoittui samaan päivään kuin ruohonleikkurilla ajelu.

Rikokset tapahtuivat haja-asutusalueella kulkevalla tiellä, jonka varrella on useita asuinrakennuksia.

Mies myönsi ajaneensa ruohonleikkuria päihtyneenä, mutta kiisti henkilöautolla ajoa koskeneen syytteen. Henkilöauto päätyi miehen mukaan ojaan hänen väistettyään vastaan tullutta autoa.

Käräjäoikeus katsoi tuomiota mitatessaan, että ruohonleikkurin kuljettamisesta humalassa ei voida antaa yhtä ankaraa rangaistusta kuin rattijuoppoudesta autolla. Koska miehen veren alkoholipitoisuus oli oikeuden mukaan varsin suuri, ei sakkorangaistusta pidetty yksin riittävänä. Näin ollen oikeus päätyi vankeuden ja sakon yhdistelmään.

Tuomio annettiin tiistaina. Se ei ole vielä lainvoimainen.

Edit klo 11.47: Korjattu miehen ikä.