Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Junamatka päättyi kipinöiden saattelemana peltomaisemien keskelle – Matkustaja kertoo, mitä tapahtui, kun Rantaradan sähköhäiriö aiheutti ison yllätyksen

Junamatkustajat olivat jumissa Kirkkonummen ja Karjaan välillä 1,5 tuntia tänään aamulla, kun sähkörataan tuli äkillinen häiriö.

Helsingistä Turkuun matkalla ollut juna pysähtyi yllättäen.

– Katolla paukkui kovaa ja kipinöi, eräs matkustajista kuvasi tilannetta.

Tapahtuman taustalla oli Rantaradan liikenteeseen vaikuttanut sähköratavaurio, joka haittasi liikennettä Kirkkonummen ja Siuntion välillä.

Vaurio konkretisoitui edellä mainitulla junamatkalla tavalla, joka aiheutti erilaisia reaktioita matkustajissa junan pysähtyessä yllättäen.

– Jotkut matkustajista saattoivat sitä säikähtää, jotkut nauroivat epäuskoisena, matkustaja kertoo.

Juna oli pysähdyksissä Kirkkonummen ja Karjaan välillä, VR Groupin viestinnästä vahvistettiin.

Matkustajat odottivat tietoa jatkosta noin puolentoista tunnin ajan ja katselivat junasta peltomaisemia.

– Tunnelma oli odotuksen ajan rauhallinen, koska junan henkilökunta tiedotti tilanteesta hyvin. Meille kerrottiin, ettei juna saanut virtaa.

Työmatkalla ollut matkustaja kertoi VR:n toimineen tilanteessa hyvin, esimerkiksi evakuointi sujui mallikkaasti.

VR Groupin viestinnästä kerrotaan, että tärkeintä evakuointitilanteissa on varmistaa matkustajien turvallisuus.

Evakuointi on mahdollista tehdä, kun liikenteenohjaus antaa siihen lupa ja voidaan siirtyä sitten ratapenkan kautta pois, viestinnästä huomautettiin.

– Matkustajat ovat päässeet bussilla eteenpäin, viestinnästä kerrottiin reilut kaksi tuntia sen jälkeen, kun juna oli yllättäen pysähtynyt.