Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin mysteeripamauksen selvittäneestä Jaakko Visurista Vuoden kaupunkilainen

Vuoden kaupunkilaiseksi 2021 on valittu ”Helsingin pamauksen” paikantanut Jaakko Visuri, joka on tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan tulipallotyöryhmän jäsen.

Visuri selvitti ja laski syyskuussa 2021 helsinkiläisiä laajasti ihmetyttäneen voimakkaan pamauksen räjähdyspaikan.

Valinnan teki Kaupunkitoimittajat ry. Visuri on 25. Vuoden kaupunkilaiseksi valittu ansioitunut kaupunkilainen.

Helsingin Metsälän yllä pamahti lauantaina 11. syyskuuta voimakkaasti, mikä herätti laajaa huomiota sekä mediassa että esimerkiksi lukuisissa Facebookin kaupunginosaryhmissä.

Media tarttui mysteeriin ja yritti löytää pamauksen lähdettä. Poliisi sen sijaan ei ottanut selvittääkseen keskellä kaupunkia ja tiivistä asutusta tapahtunutta pamausta.

Silloin Visuri päätti Helsingin yliopiston Seismologian instituutista saamiensa mittaustulosten avulla tutkia pamauksen tarkan paikan.

Visuri toimii työkseen Ursan toimistopäällikkönä. Tulipallotyöryhmä on kuitenkin puhtaasti harrastus, samoin tietokoneohjelmat, joilla Visuri laski pamauksen paikan.

Kaupunkitoimittajien yhdistykseen kuuluu noin 80 Helsingin seudun asioita seuraavaa toimittajaa.

Yhdistys on valinnut Vuoden kaupunkilaisen nyt 25 kertaa. Valinnalla halutaan nostaa esiin niitä henkilöitä, jotka haluavat pyyteettömästi parantaa ihmisten hyvinvointia alueella.